Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Siyasi parti gibi iktidarlar karşısında duruyorlar"

        AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Haluk İpek, bu sabah ‘Erkan Tan İle Başkentten’ programının konuğu oldu.

        HSYK üyeleri yargıya müdahale ediyorlardı

        “HSYK dahil bütün yargı mensuplarının adalet duygusunu, insanların içinde yok edecek duruma getirmekten kaçınması gerekir” diyen İpek şunları kaydetti, “Geçmişte bunu YÖK yapıyordu. Bir siyasi parti merkezi gibi iktidarlar karşısında duruş belirliyor, söylemler geliştiriyordu. Son 4-5 aydır da özellikle HSYK’nın bir kısım üyeleri, Başkan Vekilleri sanki bir parti genel merkeziymiş gibi iktidara karşı, ‘Biz mücadeleye devam edeceğiz’ gibi bulundukları makamda yapmamaları gereken işler yapıyorlardı. Bu durumdan millet hoşlanmıyordu. Yani millet % 58 vermişse HSYK üyelerinin devam eden yargılama faaliyetine müdahale eden atraksiyonlarının etkisi olmuştur. Önce onların kendilerine bakmaları gerekir.”

        Bugün seçim olsa AK Parti’nin oy oranı: % 46

        Anayasa paketi ile ilgili kampanya başlamadan önce, bugün seçim olsa, AK Parti’ye oy veririm diyenlerin oranının % 41 seviyesinde olduğunu hatırlatan İpek, “Kampanyayı özellikle muhalefet iktidara karşı bir mücadele şekline dönüştürdü. Kampanyayı kutuplaştırmaya doğru yönlendirdi. Bu kutuplaşmanın da etkisiyle olacak, bugün seçim olsa AK Parti’ye oy veririm diyen oran, kampanya süresince % 45.5, % 46 seviyelerine geldi. Şu anda vatandaşımızın önemli bir kısmı AK Parti’ye ilgi gösteriyor” dedi.

        Başörtü konusunu nasıl kullanırız! Biz de mağduruz

        CHP’nin ilginç bir referandum kampanyası yürüttüğünü söyleyen İpek, “Anayasa paketini unutturmak için her gün yeni bir şeyler söyledi. Hatta bir siyasetçinin 3-4 ayda söyleyebileceği cümlelerin bir kısmını öğleden önce bir ilçede, öğleden sonra bir ilçede söyledi. Başörtü de bunlardan biri. İyi ki söylemiş aslında. Başörtüsü yıllardır Türkiye’de devam eden ve vatandaşın siyaset kurumundan çözmesini beklediği bir problem. Benim kendi eşim de başörtülü. Avukat olduğu için başörtüsü nedeniyle Ankara Barosundan bir müddet kaydı silindi. Sonra yargı kararıyla geri döndü. Birçok milletvekilimiz de, kendimiz de bu mağduruz bu konuda” diye konuştu.

        Böyle karar verdiler, kendi kararlarıdır!

        HSYK üyelerinin istifası hakkında konuşan İpek, “Pazar günü yeni HSYK üyeleri seçilecek. Pazar gününü beklemeleri gerekirdi, beklemediler. Kendilerine göre bildikleri vardır. HSYK’nın değişmesiyle ilgili, AB ilerleme raporunda HSYK’nın tabana yayılması, tabandaki hakim, savcıların orada temsil edilmesi ile ilgili çok önemli raporlar vardı. Geçmişte kendileri de savunuyorlardı ama son zamanlarda nedense çok memnun olmadılar. Böyle bir karar verdiler, kendi kararlarıdır” dedi.

        Muhalefet kendi programlarına uymadı

        İpek, siyasi partilerin konuştuklarını ama hiçbir öneri getirmediklerini vurguladı. Vatandaşın çok büyük bir kısmının Anayasa’nın değiştirilmesiyle beraber yargı reformu talebinin olduğuna da dikkati çekerek, “Peki bunu kim gerçekleştirecek? Siyaset kurumu, parlamentoda bulunan siyasi partiler. CHP’nin, MHP’nin, partimizin programını açın. Anayasa değişikliğini de, yargı reformunu da taahhüt ediyorlar. Seçim meydanında taahhütte bulundunuz. Fakat bu süreçte hiçbir katkı vermediniz. Kendi programlarına uymadılar” dedi.

        Biz Anayasa paketini anlattık, muhalefet gizledi

        İpek, yaklaşık 2 aylık kampanya süresince liderlerin çok şeyler söylediklerini, başörtüsü konusunun da bu kampanya nedeniyle ortaya çıktığını ifade etti. “Biz, Anayasa paketini vatandaşa anlatmaya yönelik; Muhalefet ise gizlemeye yönelik bir strateji geliştirdi. Muhalefet bazı insanları korkutmayı başardı. Vatandaş artık bugüne kadar hiç kullanmadığı, bir sürü hakkın sahibi” şeklinde konuştu.

        Bu sene fındık rekoltesi düşük, fiyatlar yüksek

        “Bu sene fındık rekoltesi düşük, fiyatlar da yüksek olacak gibi gözüküyor” şeklinde açıklama yapan İpek, “Son 5-6 yıldır çiftçi, üretici sesini Hükümete iletti. Tarım bakanlığı özellikle fındık alımını yaparak fiyatın üretici lehine gerçekleşmesiyle ilgili çok büyük çaba sarf ettiler. Fındık üreticisi dünya fiyatları baz alındığında çok yüksek seviyede korunuyor” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ