Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Saadet Partisi Genel Başkanı Erbakan

        Daha önce aday olmayacağını açıklayan Necmettin Erbakan 684 oyla tek aday olarak girdiği seçimi kazandı.

        Numan Kurtulmuş'un genel başkan seçildiği olaylı kurultayın ardından çalkantılı bir süreç geçiren ve Kurtulmuş ile ekibinin istifasıyla olağanüstü kurultaya giden Saadet Partisi'nde genel başkanlığa delegeler tarafından Necmettin Erbakan aday gösterildi. Erbakan, daha önce aday olmayacağını açıklamıştı.

        Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi'nde, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan, 88 delegenin teklifi ile genel başkanlık için aday gösterildi. Divan Başkanı Yasin Hatipoğlu, genel başkanlık için divana tek bir liste geldiğini açıkladı. Yeşil listede 88 delegenin teklifi ile genel başkanlık için Necmettin Erbakan'ın ismi önerildi. Erbakan'ın isminin okunması ile salonda 'Mücahit Erbakan', 'Hocaya sadakat şerefimizdir', 'Erbakan Başbakan' sloganları atıldı. Erbakan, uzun süre alkışlandı.

        Saadet Partisi Olağanüstü Büyük Kongresi'nde, Necmettin Erbakan'ın genel başkanlık için tek aday olmasının ardından eski Genel Başkan Numan Kurtulmuş tarafından bir önceki kongrede liste dışı bırakılan Erbakan'ın çocukları Fatih ile Elif Erbakan Altınöz GİK ve damadı Mehmet Altınöz ise YDK listesinde yer aldı.

        Kongrede, 1250 delegenin oy kullanması gerekirken ve Kurtulmuş ve beraberinde bazı delegelerin istifa etmesine rağmen ''Kongre çoğunluk sayısının'' bulunması dolayısıyla oy verme işlemi başladı.

        GENEL BAŞKAN ERBAKAN

        Necmettin Erbakan oy sayımının ardından oy kullanan 687 delegeden 684 oy alarak Saadet Partisi Genel Başkanı seçildi. Üç oy geçersiz sayıldı.

        Kongrede tek aday Erbakan'ın ''Yeşil Liste''sindeki Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliği adayları şu isimlerden oluşuyor:

        Abdulhalim Tunç, Abdülkadir Çelik, Abdülkadir Öncel, Abdullah Sevim, Abdülvahap Ekinci, Ahmet Kul, Ahmet Tekdal, Ali İhsan Oturak, Arif Ersoy, Atik Ağdağ, Ayşenur Tekdal, Birol Aydın, Celal Asiltürk, Cevat Gencay, Doğan Bekin, Duran Soyuğur, Dursun Ali Düzenli, Ekrem Şama, Elif Erbakan Altınöz, Fatih Erbakan, Fehim Adak, Fethullah Erbaş, Galip Akın, Hasan Bayram Var, Hasan Bitmez, Hasan Hüseyin Öz, Hüseyin Özcan, İlyas Tongüç, İsmail İlhan Sungur, İsmail Müftüoğlu, İsmet Aksoy, İsrafil Bayrakçı, Latif Öztek, Levent Cengiz, Lütfi Kibiroğlu, Lütfi Yalman, Mahmut Çizmecioğlu, Mehmet Karaman, Mesut Doğan, Mete Gündoğan, Muhammet Polat, Muhittin Aytunç, Muhittin Hamdi Yıldırım, Musa Okçu, Mustafa Balta, Mustafa İriş, Mustafa Kamalak, Mustafa Kurdaş, Mustafa Özkafa, Muzaffer Baydar, Necmettin Aydın, Necmettin Çalışkan, Oğuzhan Asiltürk, Orhan Altınöz, Osman Hazer, Osman Nuri Kabaktepe, Oya Akgönenç, Recai Kutan, Sadrettin Karaduman, Salih Turhan, Selman Esmerer, Sezai İncesu, Sinan Ejderoğlu, Suat Pamukçu, Süleyman Arif Emre, Süleyman Erim, Şerafettin Kılıç, Şevket Kazan, Tacettin Çetinkaya, Temel Karamollaoğlu, Yakup Budak, Yasin Hatipoğlu, Yaşar Canbay, Zafer Emanetoğlu ve Zülfikar Gazi.

        Abdullah Arslan, Ali Vural, Harun Macit, Hüseyin Çelebican, Mehmet Altınöz, Mehmet Bozgeyik, Mustafa Geçer, Nizamettin Aydın, Osman Seçilmiş, Süleyman Çalışkan ve Veysel Candan ise Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) listesinde yer alıyor.

        ERBAKAN'DAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

        SP Genel Başkanlığı'na seçilen Necmettin Erbakan delegelere hitaben teşekkür konuşması yaptı. Erbakan partililere, protokolün bulunduğu bölümde hazırlanan kürsüden seslendi.

        Bu sırada salonda, 'Hocaya sadakat şerefimizdir', 'Efsane döndü, ampüller söndü', 'İşte ordu işte komutan', 'Mücahit Erbakan' şeklinde sloganlar atıldı. Erbakan uzun bir süre alkışlandı. Konuşmasının başında iki vazifeyi yerine getirmek istediğini söyleyen Erbakan, "Rabbime şükür etmek istiyorum. Elhamdülillah" dedi.

        Delegelere teşekkür eden Erbakan, tarihi bir gün yaşandığını belirtti. Kongreyi, 'tek kelime ile muhteşem' olarak tanımlayan Erbakan, kongrede eşsiz bir coşku yaşandığını söyledi. Erbakan, "Eşsiz bir şuur gördük. Bütün camiamızı çelikleşmiş, tek vücut olduğunu gördük" diye konuştu.

        Kongreyi, Milli Nizam kongresine benzeten Erbakan, "41 sene evvel Milli Nizam kongresindeki aynı aşkı, aynı şevki, aynı parlaklığı bir kere daha yaşamış olduk. Allah'a sonsuz şükürler ediyorum" dedi. Partililerin iki bakımdan bayram ettiğini söyleyen Erbakan, bunlardan birincisini 'kendi partimize kavuştuk. Elhamdülillah" diyerek açıkladı.

        Bütün delegelerin genel başkanlık meselesinin ne olacağı konusunda bir merak içinde bulunduğunu kaydeden Erbakan, "Görüyorum ki huzur içindesiniz, bayram içindesiniz, şenlik içindesiniz. Allah'a sonsuz şükür ediyorum" dedi. Televizyonların kongreyi bütün Türkiye'ye verdiğini dile getiren Erbakan, "Emin olun ki, bunu seyreden herkes, 'ah keşke bizde bunlarla beraber olsak' demişlerdir" ifadesini kullandı.

        VAZİFE İSTENMEZ VERİLİR

        "Bizde vazife istenmez verilir." diyen Erbakan, şöyle devam etti: "Bu vazifenin teklifini hazırlayan arkadaşlar çok iyi bilirler, tek kelime kendilerine bir şey söylenmemiştir. Tamamen hür iradeleri ile kalplerindekini ortaya koymak suretiyle kendileri karar vermişlerdir. Ben de bu inançlı kardeşlerimin aldığı karar neyse, en hayırlısı odur inancında olduğum için, dua ediyorum ki, Allah bu vazifede yüz aklığı versin, bu vazifeye layık olmayı nasip etsin."

        Kongrede yapılan tüzük değişikliği ile 'üyeler partiye maddi manevi katkıda bulunurlar' hükmünün eklendiğini anımsatan Erbakan, "Manevi katkımız, Allah'a dua etmemizdir. Hepinizden ilk ricam, Allah'a dua edin. Bu adımı hayırlı kılsın. En hayırlı hizmetlere, en büyük zaferlere vesile kılsın" temennisini dile getirdi. Kendisine büyük bir sorumluluk verildiğini belirten Erbakan, şöyle devam etti:

        "Bana partimizi derle toparla ve 5 hamleyi yap diyorsunuz. Bunlar; şuurlanma, çelikleşme, görevlerimizi yapmamız, milli görüş kuruluşlarını tamamlamamız, önümüzdeki seçimin heyecanını azami derecede hissederek canla başla çalışmamızı sağlamak. Allah sizlerin de gayretlerinizle bunları gerçekleştirmeyi nasip etsin' İkincisi 'bizi iktidara taşıyacaksınız' diyorsunuz. Bunu siz bütün insanlığın saadeti için söylüyorsunuz. Hocam ne yap yap, Saadet Partisi'ni iktidara getir, yaşlı annesine ekmek temin etmek için arabanın arkasında koşan çocuğu, bütün fakir fukaraları, aç kalanları, bunların karnının doymasına vesile ol. Bunu arzu ediyor, bu inançla bu görevi veriyorsunuz."

        GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Erbakan'ın bu sözleri sırasında gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Milli görüşün tek partisinin Saadet Partisi olduğunu aktaran Erbakan, "Eğer, birisi ben de milli görüşçüyüm diyerek ortaya çıkarsa palyaçoya benzer" dedi. Üçüncü şahlanış dönemlerinde büyük bir sıçrama ile yeniden iktidara geleceklerini iddia eden Erbakan sözlerini, "Önümüzdeki kongreyi iktidar partisi olarak yapmak umuduyla hepinizi siperlerinize uğurluyorum." diyerek tamamladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ