Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Erbakan: "9 ayda iktidar olacağız"

        Saadet Partisi Genel Başkanı Necmettin Erbakan, 17 Ekimde yapılan kongre sonrasında iktidar olma çalışmalarına bugünden başladığını belirterek, ''Bizi iyi takip edin, 9 ay gibi kısa bir sürede nasıl iktidar olduğumuzu herkes görecek'' dedi.

        Erbakan, Saadet Partisi Genel Merkezinde düzenlenen Genel İdare Kurulu toplantısına katıldı.

        17 Ekimde gerçekleştirilen Saadet Partisi Olağanüstü Kongresi'nin Divan Başkanı Yasin Hatipoğlu, Çankaya İlçe Seçim Kurulun'nun kendisine teslim ettiği Genel Başkanlık Mazbatasını Erbakan'a verdi. Daha sonra Erbakan, Saadet Partisi Başkanlık Divanı üyelerini tek tek basına tanıttı.

        Saadet Partisini olağanüstü kongreye götüren çağrı heyeti üyeleri, Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Hasan Bitmez ve Şerafettin Kılıç da partinin yeni Başkanlık Divanı üyeliklerine seçildi.

        Siyasi İşler Başkanlığına Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Teşkilat Başkanlığına Birol Aydın, Seçim İşleri Başkanlığına Hasan Bitmez, Tanıtma Başkanlığına Atik Ağdağ, Halkla İlişkiler Başkanlığına Şevket Kazan, Eğitim Başkanlığına Prof. Dr. Latif Öztek, Dış ilişkiler Başkanlığına Temel Karamollaoğlu, Mahalli İdareler Başkanlığına Prof. Dr. İsmail İlhan Sungur, Ekonomik ve Sosyal İşler Başkanlığına Arif Ersoy, Sivil Toplum Kuruluşları Başkanlığına Necmettin Aydın, Genel Sekreterliğe Tacettin Çetinkaya, Genel Muhasipliğe Şerafettin Kılıç, Kadın Kolları Başkanlığına Ayşenur Tekdal, denetçiliğe Musa Okçu ve Mustafa İriş, Genel Başkan Başdanışmanlıklarına ise Prof. Dr. Oya Akgönenç ve Mustafa Özkafa'nın getirildiğini belirten Erbakan, bir çok konunun tartışılacağı ve profesörlerden oluşan danışma kurullarının da kısa zamanda oluşturulacağını söyledi.

        Erbakan, Başkanlık Divanı üyelerini tek tek anons ederek yanında kurulan kürsüye çağırdı. Siyasi İşler Başkanlığına atanan Mustafa Kamalak'ın çok becerikli bir Anayasa Hukukçusu olduğunu ifade eden Erbakan, ''Mustafa Kamalak, hükümet ve parti devirmiştir. Anayasa Mahkemesinde 50 kanunu bozdurmuştur. Çok başarılı bir hukukçudur'' diye konuştu.

        Tanıtma Başkanının görevlerini sıralarken medyanın kendilerini yakından takip etmesini isteyen Erbakan, ''Biz de sizi yakından takip edeceğiz'' şeklinde espri yaptı.

        Erbakan, adayları tanıttıktan sonra yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.

        Necmettin Erbakan, 27 Ekimdeki olağanüstü büyük kongreden sonra bu yeni dönemin Türkiye'nin ve insanlığın kurtuluşu için yeni bir başlangıç olması dileğinde bulundu.

        Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Biz burada iktidar olmak için, yeniden büyük Türkiye'nin kurulması için 17 Ekimde büyük kongremizi gerçekleştirdik. Şimdi başkanlık divanımızı belirledik. Bu temel fikir üçüncü büyük şahlanışını yaparak 8 ay gibi kısa bir sürede inşallah iktidara yürüyecek. Bizi iyi takip edin, 9 ay gibi kısa bir sürede nasıl iktidar olduğumuzu herkes görecek. Bizim iktidar oluş kitabımızı yaparken çektiğiniz fotoğraflar ve yaptığınız röportajlara dikkat ediniz.''

        GİK'e seçilmiş üyelerin yaş ortalamasının 52 olduğuna dikkati çeken Erdoğan, bu üyeleri Başkanlık Divanını seçtiğini söyledi. Başkanlık divanının yaş ortalamasının da 56 olduğu ifade edildi.

        ''75 milyonun hepsi bizim kardeşimiz'' diyen Erbakan, bugünden sonra herkesi kucaklayacaklarını bildirdi. Erbakan, ayrıca bu kadronun bilgi, tecrübe, vizyon, hidayet, feraset, dirayet ve şuur sahibi olduğunu dile getirdi. Bu arada, toplantıya denetçiliğe seçilen Musa Okçu'nun toplantıya katılamadığı kaydedildi.

        Bir gazetecinin, ''Saadet Partisinin 9 ay sonra yapılacak seçimlerde üç parti ile seçim ittifakı yapacağı söylentisi var. Ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna Erbakan, ''Saadet Partisi iktidara gelecek ama nasıl geleceğini hepiniz göreceksiniz'' ifadesini kullandı.

        Başbakan Erdoğan'ın, Genel Başkanlığa seçilmesinden dolayı kendisini arayıp tebrik edip etmediğinin sorulması üzerine Erbakan, ''Medya önünde, televizyonlar önünde bizi tebrik etti. Geleceğini söyledi. Bu da bir tebriktir. Kendisine çok teşekkür ediyorum'' dedi.

        Erbakan, bir başka gazetecinin de ''Emanetçi genel başkan olduğunuz ve Fatih Erbakan askerliğini tamamladıktan sonra görevi ona devredeceğiniz söyleniyor'' şeklindeki sorusu üzerine, ''Daha önce gerekli açıklama yapıldı. Gerisine kulak asmayın'' yanıtını verdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ