Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ayasofya önünde bayram namazı

        Şefik DİNÇ / AHT

        Polis ekipleri, sabah erken saatlerde Ayasofya Müzesi'nin önünü demir bariyerlerle kapatarak güvenlik kordonu oluşturdu.

        Müze önünde çevik kuvvet ekipleri ve TOMA ismi verilen müdahale aracı da hazır bekletildi. Namaz saatine doğru Ayasofya önünde toplanan Alperen Ocakları üyeleri, ellerinde seccadelerle beklemeye başladılar. Aralarında Alperen Ocakları İstanbul İl Başkanı Güven Hızarcı'nın da bulunduğu grup, daha sonra ellerindeki seccadeleri yere sererek bayram namazı kıldı.

        Hızarcı, "Ayasofya'da ibate izin verilmesiyle ilgili yaptığımız resmi çalışmaların bir sivil toplum örgütü olarak bir kez daha dile getirilmesi için bir araya geldik. Bizler, hem sivil toplum örgütü olarak hem de milletin derin vicdanının sesi olarak, yapmış olduğumuz mücadelede her platformda, bugün Ayasofya'nın ibadete açılması gerektiğini zikrettik. Ancak ne hazindir ki bu topraklarda İstanbul'un fethinin sembolü olan Ayasofya Camii, farklı odaklar tarafından kiliseye çevrilmesi için her türlü çalışmalar yapılmaktadır" dedi. Açıklama sonrası bir süre tekbir getiren grup, seccadelerini topladıktan sonra dağıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ