Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Polis tekmesiyle cinayet iddiası

        Zülfikar ALİ AYDIN-AHT

        Başbakan Erdoğan'ın rektörlerle düzenlediği toplantıyı protesto eden öğrencilere uygulanan polis şiddeti sırasında 19 yaşındaki Ö.O. adlı dersane öğrencisi, 5 haftalık bebeğini düşürdüğünü öne sürdü.

        Genç-Sen üyesi grupla gösteriye katılan Ö.O., 'Hamileyim' diye bağırdığı halde polisin karnına copla vurup, tekme attığını, kanamalı halde hastaneye götürüldükten sonra bebeğinin kalbinin durduğu için kürtajla alındığını iddia etti. Ö.'nün psikolojik tedavi altına alındığı öğrenildi. İstanbul Polisi ise bu yönde kendilerine resmi bir başvuru gelmediğini, iddiaları araştırdığını bildirdi.

        GENÇ SEN ÜYELERİYLE PROTESTOYA GİTTİ

        Dolmabahçe'deki Başbakanlık Ofisi'nde Erdoğan'ın rektörler ile düzenlediği toplantı sırasında öğrenciler, üniversitelerdeki eğitim politikasını protesto için Akaretler ve Kabataş'ta toplandı. Kabataş'ta toplanan Genç-Sen adlı öğrenci grubu içinde 19 yaşındaki Ö.O. de uluslar arası ilişkiler bölümünde okuyan erkek arkadaşıyla birlikte yer aldı. Ancak Dolmabahçe'ye yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Cop ve biber gazıyla müdahale etti.

        "POLİSLER KARNIMA TEKME ATTI'"

        37 öğrencinin gözaltına alındığı polisin sert müdahalesi tartışmalara neden olurken Ö.O. korkunç bir iddia ortaya attı. Ö.O. hamile olduğunu ancak olaylar sırasında karnına aldığı darbeler nedeniyle 5 haftalık bebeğini kaybettiğini öne sürdü. Ö., avukatı ile yakın çevresine yaşadıklarını şöyle anlattı:

        "Kabataş'ta toplanıp Dolmabahçe'ye doğru yürümek istiyorduk. Yürüyüş başlamadan polis, bizi yol üzerinden kalkanlarla itmeye başladı. Önce üzerimize biber gazı sıktılar. Bir polis elimdeki Genç-Sen yazılı bayrağı almaya çalıştı. Geriye doğru kaçarken bir polis beni yakaladı. Karnıma tekme attı. 'Vurma hamileyim' diye bağırdım ama copla, tekmeyle vurmaya devam ettiler. Kaçmaya çalışırken arkamdan bir tekme ya da cop darbesi daha geldi. Kalabalığın ortasında olduğum için kaçanlardan bazıları üstüme bastı. Yerdeyken polisler tekme atmaya devam ettiler. Arkadaşlarımın yardımıyla Kabataş İskelesine kadar gittim."

        KÜRTAJ YAPILDI

        Arkadaşlarının desteğiyle Taksim İlkyardım Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldığı öne sürülen Ö.O yine iddiaya göre kanamalı olarak Kadın Doğum Servisi'ne alındı. Burada ultrasonla bakıldı ve bebeğin sağlıklı olduğu bildirildi. İkinci kez ultrasonaa alındığında ise bebeğin kalp atışlarının durduğu tespit edildi. Ö.O.'ya kürtaj yapıldı.

        PSİKOLOJİK TEDAVİ ALTINDA

        Hastanedeki tedavisinin ardından dün taburcu edilen Ö.O. psikolojik destek almak için Türkiye İnsan Hakları Vakfı'na başvurdu. Ö.'nün avukatı Gülizar Tuncer, "Müvekkilim psikolojik olarak çok ağır bir durumda. Bebeğini kaybetti. Hastaneden verilen doktor raporlarıyla birlikte bu olayın yaşanmasına neden olan polisler ve bu şekilde sert müdahale uygulanması yönünde emir veren polis müdürleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız "dedi.

        EMNİYETE RESMİ BAŞVURU YOK

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri ise E.Ö'nün iddiasıyla ilgili kendilerine henüz bir resmi başvuru gelmediğini iddiaların araştırıldığını açıkladı. O.Ö.'nün genel adli muayene formunda ise darp ve cebir izine rastlanmadığı bildirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ