Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sevigen'den Bağış'a hediye!

        CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, yanında getirdiği bir takım elbiseyi, ''yumurta atarak ceketini kirlettikleri için öğrencileri mahkemeye veren'' Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a iletmek üzere Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak'a vermek istedi, ancak Bakan Özak, kabul etmedi.

        TBMM Genel Kurulunda, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Atatürk Araştırma Merkezi, Atatürk Kültür Merkezi, TDK, TTK, TÜBİTAK, TÜBA, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile YURTKUR'un bütçeleri görüşülüyor.

        Bütçeler üzerinde MHP Grubu adına söz alan Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, bazı üniversitelerde polisin öğrencilere yönelik tutumunu eleştirerek, ''12 Eylülde asker geldi ve gençlere, öğrencilere ne yaptığını biliyorsunuz. Peki bu yönetim de öğrencilere aynı şeyi yaparsa, 12 Eylülden bir farkı olur mu?'' dedi.

        -''NİYE 4 LİRAYA BENZİN ALIYORUZ?''-

        CHP Kırklareli Milletvekili Tansel Barış, benzin fiyatlarını gündeme getirdi.

        ''Benzin neden bu kadar pahalı, bunu birilerinin izah etmesi lazım'' diyen Barış, ''Petrol fiyatlarını kimler tespit ediyor? Bizim milli gelirimiz 50 bin dolar mı? Niye 4 liraya benzin alıyoruz? İnsaf diye bir kavram var. İtalya petrol üretiyor mu? Hayır, ama bizden 3 misli daha ucuz benzin. İran'da 8 misli daha ucuz'' şeklinde konuştu.

        CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünü 8 yıldır AK Parti'nin yönettiğini, ancak sporda bir başarı elde edilemediğini ifade etti.

        Bu bütçe ile başarının yakalanamayacağını dile getiren Tüzün, ''Bu kadar genç nüfustan sporcu çıkaramıyoruz, ithal sporcu getiriyoruz. 11 kişilik futbol takım kadrosunda 6 yabancı futbolcu var'' dedi.

        Yaşar Tüzün, devşirme sporcularla başarı arandığını, ancak bunda da başarılı olunamadığını kaydederek, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak'ın sporla ilgisinin sadece Trabzonspor'la sınırlı kalmaması gerektiğini söyledi.

        Tüzün, ''Geçen yıl Bursaspor şampiyon oldu. Ancak Bursaspor'un, şampiyonluk kupasını aldığı törene katılmayan bir Spordan Sorumlu Bakan ile karşı karşıyayız'' dedi.

        Tüzün, Atatürk ve İnönü gibi stat isimlerinin başına ''parayı veren düdüğü çalar'' mantığı ile başka bir isim konulmasını doğru bulmadığını söyledi.

        SEVİGEN'DEN BAKAN BAĞIŞ'A HEDİYE TAKIM ELBİSE

        CHP'li Mehmet Sevigen de devlet yurtlarının sorunlarını dile getirdi ve öğrenci burslarının artırılması gerektiğini ifade etti.

        Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın, kendisine yumurta atan bir öğrenciye, ''siyah ceketinin sol üst kısmı yumurta ile kirlendi'' diye dava açtığını belirten Sevigen, şöyle konuştu:

        ''Bu çocuklar sizin çocuklarınız olabilirdi. Ben sizin, Wikileaks belgelerinde Sayın Başbakan hakkında çıkan iddialar ile ilgili neden dava açmadığınızı merak ediyorum. Hakkını arayan öğrencilerin dövüldüğü, sövüldüğü, bir Bakan tarafından mahkemede süründürüldüğü bir ülkede gerçekten demokrasiden söz etmek mümkün değil.''

        -BAKAN ÖZAK, TAKIM ELBİSEYİ ALMADI-

        Sevigen, daha sonra yanında getirdiği ve ''yumurtalardan iz tutmadığını'' söylediği takım elbiseyi, yılbaşı hediyesi olarak Bakan Egemen Bağış'a iletmek üzere komisyon sırasında oturan Bakan Faruk Özak'ın önüne koydu. Ancak Bakan Özak, eliyle almak istemediğini işaret etti.

        Faruk Özak'ın çağırdığı kavas, takım elbiseyi TBMM İdare Amiri, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın yanına götürdü.

        AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve partisinin diğer milletvekilleri, ''Burayı şov yeri haline getirdi'' diyerek, Sevigen'e tepki gösterdi.

        Mehmet Sevigen, daha sonra kuliste, Sırrı Sakık'tan takım elbiseyi aldı ve kargoyla Bakan Bağış'a göndereceğini söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ