Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'nin karma PM'si toplanıyor!

        CHP Parti Meclisi, ilçe seçim kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu’na kadar taşınan itirazlara sahne olan kurultayın ardından ilk toplantısını bugün yapacak. Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 12.00’de Söğütözü’ndeki CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelecek olan parti meclisi üyeleri arasında daha önce CHP çatısı altında hiç buluşmamış farklı uçlardan isimlerin yer alması, toplantının bir bölümünün “tanışma” faslı ile geçmesine yol açacak.

        Cemaatlere karşı mücadelesiyle tanınan Nur Serter’den, cemaatlere sıcak mesajları nedeniyle tepki çeken ilahiyatçı Muhammed Çakmak’a, Habur’dan giriş yapanların avukatlığını üstlenen Sezgin Tanrıkulu’dan, Abdüllatif Şener’in Türkiye Partisi’nden ayrılarak son anda CHP saflarına katılan Bülent Kuşoğlu’na kadar birçok farklı isim CHP çatısı altında görüş alışverişinde bulunacak. PM listesinde olduğunu radyodan duyup salona gelen, eski ANAP Genel Başkan Yardımcısı Ali Arif Özzeybek de “İlk kez bir sol partide bulunuyorum” sözleriyle kurultay salonunda ortaya koyduğu şaşkınlığın ardından toplantıya “ev sahibi” sıfatıyla katılacak.

        Kılıçdaroğlu, ilk toplantının “dışa dönük” mesajlar taşıması için yeni parti meclisinin ilk gündem maddesi olarak da kurultay konuşmasında da yer verdiği Aile Sigortası Projesi’ni seçti. CHP Lideri, toplantıda bu projenin finans kaynaklarını açıklayıp yeni üyelerden bunu tüm Türkiye’ye anlatmasını isteyecek.

        MUHTEMEL İSİMLER

        Bir haftadan bu yana PM’ye giren isimlerle yaptığı görüşmeleri dün de sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, toplantının ardından yeni MYK üyelerini açıklaması bekleniyor.

        CHP kulislerinde MYK’ya girmesi muhtemel isimler arasında Sezgin Tanrıkulu, Umut Oran, Süheyl Batum, Hurşit Güneş, Mehmet Ali Özpolat, İzzet Çetin, Emrehan Halıcı, Levent Eyipişiren, Faik Öztrak, Melda Onur, Faruk Loğoğlu, Osman Korutürk, Muhammed Çakmak, Atilla Kart, Sencer Ayata, Perihan Sarı sayılıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ