Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Gül ve Erdoğan'a Kürtçe-Türkçe yılbaşı tebriği

        Hakkari Belediye Başkanı Dr. Fadıl Bedirhanoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a hem Türkçe hem de Kürtçe olarak yazılmış yeni yıl mesajının yer aldığı tebrik kartı gönderdi.

        Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a gönderdiği yeni yıl mesajı ile ilgili basın mensuplarına bir açıklama yapan Başkan Bedirhanoğlu, son günlerde iki dilli yaşamdan bahsedildiğini belirterek, sanki iki dilli yaşamın yeni olmuş bir şey gibi algılandığını belirtip, "İki dille yaşam bu memleket var olduğu müddetçe vardı. Bu iki dilli yaşam da devam edecektir. Bu çok dilliliği Allah yaratmıştır, Allah'ın bir vergisidir. Allah bir şeyi nasıl yaratmışsa herkes onu olduğu gibi kabul etmek zorundadır. Bunun

        başka alternatifi yoktur. Başka alternatifi Allah'a karşı çıkmaktır. Biz yılbaşı tebriklerini iki dilli yaptık. Bununla ne kıyamet kopar ne de bir kimseye zarar gelir. Bu dili Allah bize vermiş ve biz de bu dille sosyal yaşamımızı düzenleyeceğiz. Bu konuda hiç kimsenin bize karışma hakkı yoktur" dedi.

        Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan'a gönderdiği yılbaşı tebrik kartında, tüm insanlığın yeni yılını kutladığını, mutluluğa ve özgür bir yaşama vesile olmasını dilediğini belirten Başkan Bedirhanoğlu'nun Türkçe mesajında şu sözlere yer verdi: "2010 yılını, bir çok zorluk ve sıkıntılara katlanarak geride bıraktık ve büyük ümitlerle önümüzdeki Cuma gecesi 2011 yılına girmiş olacağız. Bu münasebetle 2011 yılını, hiç kimsenin kimseyi ezmediği, sömürmediği, hor görmediği, barış ve kardeşliğin hakim olduğu,

        herkesin kendi toprakları üzerinde kendi ana dili ve kültürü ile kendini yönetebilme imkanına kavuştuğu, eşit ve özgür bir dünya dileğiyle yeni yılı, halkımıza ve tüm insanlık alemine kutlar, hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan dilerim. Saygılarımla."

        Başkan Bedirhanoğlu yaptığı basın açıklamasının ardından beraberindekilerle birlikte PTT Şubesi'ne giderek yeni yıl tebrik kartlarını gönderdi.

        Postane çıkışında, Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan bilbordlardaki Türkçe ve Kürtçe yazılı yeni yıl mesajları ile ilgili de bir açıklama yapan Bedirhanoğlu, "Çok dilli yaşamın yaratıcısı biz değiliz. Çok dilli yaşamı yaratan da Allah'tır. Bu dili Allah bize lütuf etmiş biz de kullanacağız. En yakın zamanda kurumumuzdaki tabelaları değiştirerek Türkçe ve Kürtçe yapacağız. Bütün halkımız ve esnaflarımızdan isteğimiz bize yardımcı olmalarıdır. Hakkari'ye bir Kürt şehri görünümü kazandırsınlar. Herkes dükkanının, apartmanının ve iş yerinin ismini Kürtçe yapsın. Bunun yasal hiçbir sakıncası yok. Bütün esnaflara çağrımız dükkanlarının isimlerini levhalarını ve fiyat etiketlerini Kürtçe olarak değiştirmeleridir. Bu tercih sadece Kürtçe de olabilir, Kürtçe ve Türkçe de olabilir" şeklinde konuştu.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ