Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Adalet Bakanı istifa etmelidir"

        HABERTÜRK TV Genel Yayın Yönetmeni ve GAZETE HABERTÜRK yazarı Yiğit Bulut, 102. maddeden tahliyelerle ilgili değerlendirmede bulundu.

        "Yargıtay'ın bu işteki suçu düzenlemeyi yapalardan az değil. Toplamdaki suç dağılımında sorumululuğu %50. 10 yıl yargılama yerel mahkemede sürmüş, 10 yıl sonra tahliye olmuş, öldürdüğünü itiraf etmiş mahkemede zaptı var. Delil var, ifadesi var ve bu adama 10 yıl ceza vermemişsiniz. Yargıtay'a karar gönderilmiş onanması için, ama 10 yıl karar verilmemiş. Önümüzdeki süreçte 20 ila 50 bin arasıdaki tutuklu katil veya terör örgütü üyesi PKK üyesi asker vurmuş, dağda Türk askerine silah çekmiş Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne kast etmiş insanalar önümüzdeki sürüeçte tahliye olacaklar. Hizbullah'tan rahatsız oluyorsunuz ama PKK'lılar da tahliye olacaklar. Abdullah Öcalan'ın yargılaması bitmseydi o da bu sabah tahliye olacaktı.

        "Hizbullahçıların PKK'lıların veya diğer terör örgütü üyelerinin suçları sabit. Bu düzenlemeyi yapan TBMM içindeki milletvekillerinin kanun yapmayı bilmdikelri, ortada Adalaet Bakanı'nın bu sonucu doğacağını görememsi veya görüp üstüne yatması ortada yargı mensuplarının bu sonucu bilmelerine rağmen bu kararları vermemesi ortada.

        Bu PKK'ya bu Hizbullah'a bu terör örgütüne çıkarılmış bir aftır. Rahşan affı bir hükümetin meşru olma dinamiklerini bitirdi. Hükümetin meşru olma zemini yok oldu. Yapılan bu düzenleme Rahşan affından katbe kat fazla. Adalet Bakanı istifa etmelidir. Bu sonucu göremediyse 8 yıldır aynı parti tarafından yönetiliyor çıkıp Türk kamuoyunun önünde istifasını vermelidir. Yargıtay'ın ilgili dairelerinin başkanları çıkıp istifalarını vermelidir. Gerçekten iyi bir noktaya gidceksek bu şekilde olmaz, sorumlusu varsa çıkmalıdır. Adalet Bakanı'nın bugün ortaya çıkacak yüzü olmaması gerekiyor.

        Bu adamları yakalamak için asker polis onlarca binlerce şehit verdi. Yargılaması bitmemiş bütün Pkk'lılar çıkacak. Öcalan'ın yanında olupda yakalanan ve yargılaması süren tüm Pkklılar çıkacak. Bunun için binlerce şehit verildi. O çocuklar o adamları hapse tıkmak için babasını verdi. Hayat boyu babasız kaldı Türkiye Cumhuriyeti Devleti adaleti sağlansın diye. Adalet Bakanı rahatsa evinde kendi çocuğuyla oturuyorsa o babasını veren çocuklar sayesinde orada oturuyor. O yüzden biraz vicdanı varsa çıksın istifa etsin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin adalet duygusu zedelenmiştir. Bu şekilde yoluna devam edemez. Artı bakanlıktaki başkan ve üyeler de istifa etmelidir ve Türk kamuoyu önünde hesap vermelidir. Önümüzdeki günlerde oluşacak manzaralarda Türk kamuoyunun yüzü daha da kızaracak."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ