Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem DP bugün 8 adayla kongre yapacak

        İnan GEDİK/ANKARA

        DYP ile Anavatan’ın birleşmesinin ardından kurulan ancak merkez sağı toplamak yerine sürekli iç sorunlarla uğraşmak zorunda kalan DP’de bugün yeni bir dönem başlayacak.

        Uzun süredir yaşanan başkanlık krizi bugün çözülecek. Hep güçlü genel başkanlar tarafından yönetilen DP, geleneğine aykırı bir şekilde ilk kez bu kadar çok adayla kongreye gidiyor. 8 kişi adaylığını açıkladı.

        Eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve İstanbul Bağımsız Milletvekili İlhan Kesici’nin aday olmayacağını açıklamasının ardından, kamuoyu yoklamalarında oy oranı yüzde 2’lerde görünen DP’de genel başkanlık için 8 kişi adaylığını açıkladı. Atatürk Spor Salonu’nda yapılacak kongrenin adayları şimdilik DP Genel Başkan Yardımcıları Salih Uzun ve Ahmet Özal, DP Gençlik Kolları Kurucu Genel Başkanı Adnan Dağıstanlı, eski bakanlardan Namık Kemal Zeybek ve Rifat Serdaroğlu, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eski Genel İdare Kurulu üyesi Samet Ocakoğlu ve DP İstanbul eski İl Başkanı Tekin Enerem.

        SALON DOLMAYA BAŞLADI

        Demokrat Parti'nin 10. Olağan Büyük Kongresi için delegeler, partililer ve davetliler Ankara Atatürk Spor Salonu'nda yerlerini almaya başladı.

        Salon düzenlenirken kırmızı beyaz renkler kullanıldı. Salonda konuşmaların yapılacağı platformun üzerine, ''Türkiye Kırat'ı Bekliyor'' yazılırken, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ile Celal Bayar, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Turgut Özal ve Hüsamettin Cindoruk'un posterleri ile Türk bayrağı asıldı.

        Salonda tribünler, delegeler ve partililer, salonun iç bölümü ise onur konukları ve gazeteciler için hazırlandı.

        Salona, ''Söylem: Sıfır sorun, eylem: sıfır çözüm'', ''Aklanmadan ak olmaz'', ''AKP'nin ekonomi politikası işsizlik yaratan büyüme'', ''İyi ki varsın baba, dün dündür bugün bugündür. Nerde galmıştık? Yeniden böyyük Türkiye'', ''Sayın Başbakan İsviçre'den ne haber?'', ''Milliyetçiye hakaret, bölücüye cesaret'', ''Diktatörler gelir geçer, demokrasiler kalır'', ''Elde sensin, dilde sen, gönüldesin, baştasın, sen Özal'ın, Menderes'in gönlündeki aşktasın'' yazılı pankartlar asıldı.

        Atatürk Spor Salonu'nun dışında da çok sayıda seyyar satıcı yiyecek, içecek ve parti amblemli şapka, rozet, atkı satışı yapıyor.

        Kongrenin saat 11.00'de divan başkanlığının oluşturulmasıyla çalışmalarına başlaması öngörülüyor. DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk'un konuşma yapacağı kongrede, genel başkanlık ve 50 kişilik Genel İdare Kurulu için seçim yapılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ