Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ''Hanımlarla İzmir'den İktidara''

        Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, kadınların, hem seçim çalışmalarında hem de toplumsal dönüşümün dinamiği olarak Milli Görüş'ün gelecek nesillere aktarılmasında en önemli faktör olduklarını söyledi.

        ''Hanımlarla İzmir'den İktidara'' programına katılan Kılıç, partisinin kadın üyelerine hitap etti. Kılıç, seçimde iyi sonuç alabilmenin kadınların programlı ve yoğun bir çalışma yapmasıyla doğrudan ilgili olduğunu belirterek, kadının aile ve toplum üzerindeki rolünün hakkıyla idrak edilerek, buna uygun şartların oluşturulmasının öncelikli meseleleri olduğunu vurguladı.

        Türkiye'de kadını siyasi aktör olarak siyaset kulvarına en yoğun şekilde Milli Görüş'ün kattığı görüşünü dile getiren Kılıç, Milli Görüş içerisinde kadınların hep aktif rol aldığını ifade etti.

        Kılıç, şunları kaydetti:

        ''Kadınların her dönemde fedakarca ev ev, sokak sokak çalışmaları dikkati çekmiştir. Temel taşıyıcı unsurlardan biri hep kadınlar olmuştur. Kadınlar, hem seçim çalışmalarında, hem de toplumsal dönüşümün dinamiği olarak Milli Görüş'ün gelecek nesillere aktarılması noktasında en önemli faktör olmuşlardır. Bizim dışımızdaki siyasal akımlar kadını korur gözükse de kadını bir meta olarak kullanmaktan çekinmemişlerdir. Milli Görüş her zaman toplumun huzur ve saadeti için, kadına hak ettiği değerin verilmesi için mücadele etmiştir ve bu mücadelesini devam ettirmektedir.''

        Ev sahipliğini İl Kadın Kolları Başkanı Suna Canıtez'in gerçekleştirdiği programda, üyelerle görüş alışverişinde bulunularak, seçim çalışmaları için planlamalar yapıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ