Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Başbakan muhalefete tahammülsüz"

        DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın muhalefete tahammülsüz olduğunu ve TBMM'ye üçüncü bir partinin girmesini bile istemediğini ileri sürerek, ''Bu dikta gidişatına sadece DYP engel olabilir'' dedi.

        DYP Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, DYP Genel İdare Kurulu, parti merkezinde toplanarak, 2011 seçimlerine katılma, aday adaylığı müracaat takvimi, kriterler ve adayları belirleme konusunda prensipleri belirledi.

        Toplantının ardından bir açıklama yapan DYP Genel Başkanı Özaçıkgöz, 2011 genel seçimlerine katılma hakkını yasal olarak elde ettiklerini bildirdi. Küçük partilerin birleşme isteklerini ''Bremen Mızıkacılarına'' benzeten Özaçıkgöz, hizmet odaklı siyaset yapan her görüşe, DYP çatısı altında siyaset yapma kaydıyla açık olduklarını belirtti. Özaçıkgöz, şunları kaydetti:

        ''Başbakan diktaya gidiyor. Yasama, Yürütme ve Yargının kendisine bağlı olduğu Başbakan, bununla yetinmeyip bütün kurumları hatta tüm vatandaşları bile kendisine bağlamaya çalışmaktadır. Muhalefete öylesine tahammülsüz ki TBMM'ye üçüncü bir partinin girmesini dahi istemiyor. Bu dikta gidişatına sadece DYP engel olabilir.

        2011 seçimlerinde DYP'nin gireceği TBMM'de dengeler değişecektir. TBMM'ye girince diğer partilere siyaseti, muhalefeti, iktidarı yeniden öğreteceğiz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ