Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Ensest'te Komisyon krizi!

        TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu bünyesinde ''aile içi cinsel istismar (ensest) ve çözüm önerileri'' konusunda oluşturulan alt komisyon, yaşanan tartışma nedeniyle gündemini görüşemedi.

        AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık başkanlığındaki alt komisyon, ''konuya ilgili yol haritasını belirlenmesi'' amacıyla ilk toplantısını yaptı. Toplantıda, gündeme geçilmeden tartışma yaşandı.

        CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, dün kendilerine gönderilen yazıda, ''alt komisyonunun 9 milletvekilinden oluştuğunun'' yer aldığını belirterek, Komisyonda belirlenen isimler ve üye sayısı ile kendilerine gelen yazıdaki isimler ve üye sayısı arasında farklılık bulunduğunu söyledi.

        Alt Komisyon Başkanı Çalık'ın, basının görüntü almasının ardından dışarı çıkmasını istemesine tepki gösteren CHP Adana Milletvekili Nevin Gaye Erbatur, ''Böylesine önemli konuda basın neden dışarı çıkartılıyor?'' diyerek tepki gösterdi.

        MHP İzmir Milletvekili Şenol Bal da söz alarak, ''Komisyon önce 5 kişiden oluşturuldu. Daha sonra sayı 7'ye, şimdi de 9'a çıkarıldı. Bunun nasıl olduğunu anlamıyorum. Siz Başkan değilsiniz, çünkü Başkan seçilmedi. Siz kendinizi Başkan tayin edemezsiniz'' diye konuştu.

        Çalık, toplantının basına kapalı olarak süreceğini belirterek, basın mensuplarının dışarıya çıkmasını istedi.

        Alınan bilgiye göre, tartışma, basının çıkmasının ardından da devam etti. Muhalefet milletvekilleri, alt komisyona seçilen isimlerin zaman içinde 5'ten 7'ye, daha sonra da 9'a çıkarıldığını tekrarlayarak, bu konuda ''evrakta tahrifat yapıldığını'' ileri sürdü. Bunun üzerine, gündeme geçilmeden, tartışma konusunun üst Komisyonda yeniden ele alınmasına karar verildi.

        ''MECLİS BAŞKANLIĞINA BİLDİRECEĞİM''

        CHP'li Arıtman, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 14 Ekim ve 11 Kasım 2010 tarihlerinde yapılan Komisyon toplantısında alt komisyona seçilen isimlerin farklı olarak yer aldığının tutanaklara da yansıdığını ifade ederek, ''evrakta tahrifat yapıldığını'' ileri sürdü.

        AK Parti milletvekillerinin ''ensest'' konusunda oluşturulan alt komisyona üye olmak istemediklerini, 5 kişi olarak belirlenen alt komisyonda muhalefet milletvekillerinin çoğunlukta olduğunu savunan Arıtman, daha sonra ''alt komisyon başkanlığını almak amacıyla'' üye sayısının arttırıldığını söyledi.

        Yapılan hukuksuzluk ve tahrifatı Meclis Başkanlığına bildireceğini ifade eden Arıtman, ''Yapılan büyük bir suçtur. Evrakta tahribat yapıldığını tutanaklarla ispat edeceğim. Bu suça milletvekilleri de alet ediliyor. Meclis Başkanı'na bir mektup yazarak, gereğinin yapılmasını isteyeceğim'' dedi.

        Öte yandan Alt Komisyon Başkanı Çalık, tartışmaların ardından konunun Komisyonda yeniden ele alınmasına karar verildiğini belirterek, gündeme geçilmediğini söyledi. Çalık, ''Böylesine önemli bir konuda alt komisyon kurulmasını biz istedik. Alt Komisyon Başkanlığı da bana verildi'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ