Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem O da Silivri'ye gönderildi!

        Odatv İmtiyaz Sahibi Soner Yalçın, Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, Savcı Zekeriya Öz’ün talebiyle 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nce tutuklandı. “Ergenekon üyesi olmak’’, “devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek ve yayınlamak” ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik’’ suçlarından tutuklanan üç kişiden Soner Yalçın dün gece yarısı Metris Cezaevi’ne giderken, “Biz bu bayrağı Abdi İpekçi- ’lerden teslimaldık. Onların yolunda yürüyoruz” dedi.

        Bülent CEYHAN-Mustafa GÖKKILIÇ-Eray EROLLU- Hilal ÖZTÜRK/AHT

        VİRÜSLÜ E-POSTA ŞÜPHESİ

        Dün Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gelen 3 gazetecinin avukatı Hüseyin Ersöz, tutuklanma gerekçelerinin başında, Odatv’nin Gümüşsuyu’ndaki binasında bilgisayarlarda ele geçirilen belgelerin geldiğini belirtti. Odatv’nin bir bilgisayarına virüslü e-posta gönderildiğini ve o bilgisayara bir takım dosyalar bırakıldığını öne süren Ersöz, “Bunları teknik incelemeyle biz ortaya çıkardık’’ dedi. Yaşanan olayı dijital terör olarak nitelendiren Ersöz, “Eposta kullanan herhangi bir kişi, bu spame-postasının ekindeki bilgiler ve belgelerden kaynaklanacak bir soruşturmaya kolaylıkla maruz bırakılabilir” dedi. “Belgelerin içinde ne var?’’ diye sorulan Ersöz, “Soruşturma gizli. Bunlardan bahsedemiyorum. Bunlar, tamsayfa word belgesi düşünün, bu belgenin dörtte biri ya da üçte biri uzunluğundaki yazılar. Bu yazılarda bazı gazetecilerin isimleri geçiyor. Gündemle ilgili olarak,Mısır olaylarıyla ilgili ve kitap bilgileri yer alıyor. Bazımeslektaşlarınızın Gülen cemaatiyle ilgili yaptığı haberler ve kitaplar’’ diye konuştu. Ersöz, şöyle devametti: “Dijital doküman içeriklerinde yenimedya kuruluşlarının kurulması gerektiği, mevcutmedyanın da gündem yaratacak haberler yapması gerektiği değerlendirmeleri var. Burada bazı gazetecilerin isimleri geçiyor. Bunlar bize soruldu. Soyisimleri verilmediği için tahminde bulunabildik ama telefon görüşmelerindeki bu gazeteci isimleri açık bir şekilde yazıyor.

        SİLİVRİ’YE NAKLEDİLDİLER

        Üç gazeteci dünMetris’ten Silivri Cezaevi’ne nakledildi. Soner Yalçın ile Barış Pehlivan’ın 1. Ergenekon sanıklarından Oktay Yıldırım’ın bulunduğu koğuşa yerleştirildiği öğrenildi. Barış Terkoğlu’nun ise başka bir koğuşa alındığı belirtildi. Koğuşlara yerleştirmenin geçici olduğu öğrenildi.

        ‘Dosya Ulusal Medya 2010 başlığını taşıyor’

        Odatv Yayın Koordinatörü Doğan Yurdakul, Habertürk’e yaptığı açıklamada, Soner Yalçın’ın tutuklanması kararında en güçlü delil olduğu belirtilen dosyanın “Ulusal Medya 2010” başlığını taşıdığını söyedi. “Lost and Found” adlı klasörün, 28 Eylül 2010’da yaratıldığını ve bir saniye sonra silindiğini belirten Yurdakul, “Klasör otomatik oluşturulmuş. Aynı klasör 20 Aralık 2010’da yeniden yaratılıp içindeki dokümanlarla birlikte bir saniye sonra silinmiş. Kullanıcının bu klasöre erişimi mümkün değil. Kullanıcının müdahale etme şansı yok. Kablosuz ağ bağlantısı olduğundan dokümanın kimin tarafından yüklendiğinin tespit edilmesi de mümkün değildir” dedi. Yurdakul, bu teknik analizin ve 30 sayfalık klasörün görüntüleriyle birlikte kopyalanıp hâkime götürüldüğünü belirterek, “Dosyanın içeriğini bilmiyorum ama ‘Ulusal Medya 2010’ başlıklı bir dosya. İçeriğinde ‘Ergenekon medyayı yeniden örgütleyecek‘ gibi belgeler var. Soner Yalçın’ın telefonları 2009’dan beri dinlenmiş. Köşe yazarlarıyla yaptığı konuşmaları karşısına çıkarmışlar. ‘Teğmen Mehmet Ali Çelebi’nin telefonuna sehven numara yüklenmesini neden haber yaptınız?’ diye sormuşlar” şeklinde konuştu.

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ