Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Başsavcı yaka paça böyle götürülmüş!

        AHT

        Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner, 16 Şubat 2010’da Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Osman Şanal’ın ev ve işyerinde yaptığı yaklaşık 7 saat süren aramaların ardından ‘Ergenekon üyesi olmak’, ‘görevi kötüye kullanmak’, ‘tehdit ve iftira ’suçlamalarıyla gözaltına alınıp Erzurum’ a götürülmüştü. Cumhuriyet Savcısı Şana l’ın, beraberinde bir savcı, Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Günbeyi ve bazı polislerle odaya girdikleri andaki görüntüler ortaya çıktı.

        ŞAKA YAPIYORSUNUZ HERHALDE

        Sabah saat 09.30 sıralarında makam odasına girilen İlhan Cihaner’in, savcı Şanal’ın kendisini tanıtıp, “Hakkınızda el koyma, arama kararı var” sözleri üzerine “Şaka yapıyorsunuz herhalde arkadaşlar” dediği öne sürüldü. Şanal’ın “Bizim şaka falan yaptığımız yok. Hakkınızda arama, el koyma kararı var. Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nden” demesinin ardından ise yetki tartışması yaşanıyor. Cihaner, “Siz yetkisizsiniz” derken, Şanal kanunun kendilerine yetki verdiğini belirterek, makam koltuğuna yönelen Cihaner’in önlenmesi için “Arkadaşlar buyrun” diyor. Polisler, Cihaner’in oturmasını önlemeye çalışıyor ve “Sayın Başsavcım şöyle geçin” diyor. Cihaner, “Hayır hayır bir saniye. Bir dakika arkadaşım. Yapamazsınız bunu. Direneceğim size. Zor kullanacaksınız” diyor. Makam koltuğuna oturması engellenen Cihaner, daha sonra misafir koltuğuna geçiriliyor. Gazeteci Kemal Özdemir’in “Ergenekon Fay Hattında” kitabında yer verdiği fotoğraflarda eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner’in polislere direndiği ve aralarında yaşanan mücadele görülüyor.

        121 gün tutuklu kalmıştı

        İsmailağa Cemaati soruşturmasıyla gündeme gelen Cihaner’i, Ergenekon soruşturması kapsamında ifade veren gizli tanıklar “İrtica ile Mücadele Eylem Planı”nı Erzincan’da uygulamakla suçladı. 16 Şubat’ta gözaltına alınıp bir gün sonra tutuklandı ve “silahlı örgüt üyeliği”yle suçlandı. Dosyası Yargıtay’a giden Cihaner 121 gün tutuklu kaldıktan sonra 18 Haziran’da tahliye edildi. Cihaner CHP’den milletvekili aday adayı.

        AHT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ