Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kar kaplanı Gül!

        Kayseri'de birtakım temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erciyes Dağını gezdi.

        Pistte, Erciyes Kar Kaplanları Basın Sözcüsü Davut Güleç ile de bir süre sohbet eden Gül, Kar Kaplanlarını televizyonda izlediğini söyledi. Bu arada, Kayak Antrenörü Veysel Değirmenci'nin çalıştırdığı görme engelli Kayserili kayakçılar Mahmut Selçuk ve Çağatay Aksöz de kayarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanına geldiler. Görme engelli kayakçılarla görüşen Gül, ''Azim ve irade olunca her engel aşılıyor. Şu an aramızdaki pek çok kişi bile kayak bilmiyor'' diye konuştu.

        Cumhurbaşkanı Gül, görme engelli kayakçılar ve vatandaşlarla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Gül daha sonra Erciyes Kar Kaplanlarının kar banyosunu izledi. Gül'e vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gül, önünü sık sık kesen ve sevgi gösterilerinde bulunan vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

        Gül, daha sonra pist alanındaki bir kafeteryaya girerek, görme engelli Ümmet Ekici ve 76 yaşında olduğunu söyleyen Hasan Mutlu ile bir süre sohbet edip salep içti.

        Gül, Türkiye'deki kış sporları merkezlerindeki yürütülen çalışmaları yakından takip ettiğini belirterek, ''Erciyes projesini yakından takip ediyorum. Türkiye'nin bir kaç şehrinde bu tip projeler devam ediyor. Mesela Erzurum'da Üniversite Kış Oyunları yapılmıştı. Bu projeler bittiğinde çok güzel olacak'' dedi. Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra kar motosikleti sürdü. Gül, kar motosikletiyle pistte bir süre dolaştı

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ