Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'de istifa!

        Ak Parti merkez ilçe başkanı, açıklanan Ak Parti milletvekili aday listesine tepki göstererek, görevinden istifa etti.Ak Parti merkez ilçe başkanı Tunç`un yazılı açıklaması şöyle :

        "12 Haziran 2011 Genel seçimleri öncesinde, dün açıklanan AK Parti Elazığ Milletvekili aday listesi tüm Elazığ kamuoyunda olduğu gibi teşkilatımızda da çok büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

        Oluşturulan ilimizin milletvekili aday listesi; partimizin bugüne kadar savunageldiği emeğe dayalı, hizmet esaslı, teşkilatlara bakış açısı ve ahde vefayı yansıtmadığı büyük bir hayretle müşahade edilmiştir.

        Yine aday listesi belirlenirken kamuoyunun beklentisi, teşkilat eğilimi, bölgesel dengeler ve partiye hizmet dikkate alınmamış, şehrimizin sadece bir bölgesi temsil edilmiş olup; şehir merkezi ve pek çok bölgesi dikkate alınmamıştır. AK Parti’nin kuruluşundan bugüne kadar hizmet eden, partinin başarısı için her türlü fedekarlığı göze alan ve özellikle son dört yıldır çok başarılı bir merkez ilçe başkanlığı yapan biri olarak, şehrimizin milletvekili aday listesi belirlenirken görüş ve düşüncelerimizin alınmaması şahsımı derinden üzmüştür.

        Bu çerçevede hazırlanan milletvekili aday listesine Elazığ kamuoyunun her kesiminden ve teşkilatımızın her kademesinden gelen yoğun itirazlar ve baskılar ile bu listenin ortaya çıkaracağı başarısızlığın yükünü ve sorumluluğunu taşıyamayacak durumda olmamız şahsımı bu zorunlu kararı almama neden olmuştur.

        Kuruluşundan bugüne kadar büyük bir onur ve özveriyle hizmet ettiğim AK Parti Merkez İlçe Başkanlığından derin bir üzüntü içinde istifa ediyorum. " dedi

        Elazığ'da istifalar bununla kalmadı. Önce Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Sabahattin Adam, görevinden istifa ettiğini duyurdu. İlerleyen saatlerde ise Merkez İlçe Yönetim Kurulu`nun 16 üyesi istifa kararını açıkladı. Dün ve bu gün yaşanan istifaların gerekçeleri aynı, Milletvekili aday listesine tepki.

        Ak Parti’deki istifalar bununla sınırlı değil. Elazığ Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi 16 kişi de görevlerinden istifa ettiklerini duyurdular.

        “12 haziran 2011 genel seçimleri için oluşturulan ilimizin milletvekili aday listesi; partimizin bugüne kadar savunageldiği emeğe dayalı, hizmet esaslı, teşkilatlara bakış açısı ve ahde vefayı yansıtmadığı büyük bir hayretle müşahade edilmiştir” ifadeleriyle istifa kararlarını açıklayan 16 kişinin isimleri şöyle;

        Yunus Nadi ERDEM

        Zeki CEBELOĞLU

        İlhami DİNÇ

        Hasan AĞAOĞLU

        Niyazi ÇETİNKAYA

        Tuba BAYDEMİR

        Hüseyin DİNÇ

        Zülfiye ARSLANMİRZA

        Metin YILDIZ

        Necati EKMEN

        Cumali YILDIRIM

        İhsan GÜLER

        Vahap ERDEM

        Yaşar YILDIRIM

        Celal ERDEM

        Cahit SANCAR

        Ak Parti İl Yönetim Kurulunda İstifa Edenler :

        Ramazan SARISU İl Başkan Yardımcısı

        Özkan DEMİRBAŞ İl Başkan Yardımcısı

        Yılmaz YILDIZ İl Başkan Yardımcısı

        Sabahattin ADAM İl Başkan Yardımcısı

        İsmail KANTER İl Sekreteri

        Habip YALÇIN İl Yönetim kurulu üyesi

        Mehmet EKMEN İl Yönetim kurulu üyesi

        Mehmet KAYA İl Yönetim kurulu üyesi

        Leyla ESER İl Yönetim kurulu üyesi

        Nazım GÖKTEKİN İl Yönetim kurulu üyesi

        İbrahim AYDIN İl Yönetim kurulu üyesi

        Zülfü Ahmet OGUZ İl Yönetim kurulu üyesi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ