Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Çakma Gandi!"

        Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ''Milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş anamuhalefet partimiz, 'Öcü gelecek, ham yapacak' diye sizi korkutmaya çalıştı ama sizin karnınız çakma Gandi'lere toktu. Bu korkulara kapılmadınız. Milletin iradesine sahip çıktınız, her girdiğimiz seçimde bize sahip çıktınız'' dedi.

        Bağış, Ümraniye Haldun Alagaş Spor Kompleksinde düzenlenen ''Çemişgezekliler Şöleni''nde yaptığı konuşmada, Çemişgezeklilere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını getirdiğini söyledi.

        İki yıl evvel Çemişgezek'e gittiğini ve orada çok büyük ilgiyle karşılandığını anlatan Bağış, ''Çok büyük haz duydum ama orada çok enteresan bir şey öğrendik; Çemişgezek'e 30 küsur yıl sonra giden ilk bakan olmuştum. 30 küsur yıl evvel, benden önce giden bakan da darbe yönetiminin atadığı bir bakan. Bir yere giderken, geçerken uğramış, birkaç saat kalmış, onun dışında Çemişgezek'e bakan gitmemiş'' diye konuştu.

        Çemişgezek'in misafirperverliğini, insanlara yakınlığını görünce çok duygulandığını ifade eden Bağış, şunları söyledi:

        ''Orada Çemişgezekli belediye başkanımız muazzam bir ev sahipliği yaparken, ulusal medyaya yansıyan bir tatsız olay yaşandı; kendini bilmez bir Tunceli milletvekili, adını ağzıma bile almak istemiyorum, Meclisin en huysuz, en polemikçi, hakaretçi vekillerinden bir tanesi, demlenmiş, çıktı geldi, bana, Çemişgezekli kardeşlerimin arasında, 'Senin burada ne işin var' diye sordu. Ben de kalktım dedim ki, 'Hoş bulduk sayın vekilim. Burası sizin memleketiniz. Ben de bu ülkenin bir bakanı olarak sizin misafirinizim' dedim, elimi uzattım. 'Ben senin elini sıkmam' dedi. 'Ben de çok meraklısı değilim, sana oy verenlerin hatırına uzatmıştım zaten' dedim. Şimdi o uzatılan eli reddedenlere 12 Haziran günü sizin bir cevap vereceğinize inanıyorum. Madem ki beni hemşehriniz kabul ettiniz, sizlerden rica ediyorum. Allah'ın selamını almayı bilmeyen, uzatılan ele kem gözle bakan, Tuncelimize, Çemişgezek'e yakışmayan bu kişilere sandıkta gerekli mesajı verin.''

        Sandıkta doğru mesajı vermek için tek sebebin bu olmadığını dile getiren Bağış, ''Şöyle bir geriye dönüp baktığımız zaman, şu son dokuz yılda bu ülkede yapılanları düşünüp oyunuzu kullanırken sizlerden rica ediyorum; vicdanınızın sesini dinleyin'' diye konuştu.

        -''ÇILGINLIK BİZİM RUHUMUZA İŞLEMİŞ''-

        Bağış, Başbakan Erdoğan'ın İstanbul için, ''çılgın proje'' olarak nitelendirilen ''Kanal İstanbul'' projesini ilan ettiğine işaret ederek, ''Arkadaşlar, çılgınlık bizim ruhumuza işlemiş, karakterimize işlemiş'' dedi.

        Türkiye'de anamuhalefet partisinin insanları hep korkutmaya çalıştığını ifade eden Bağış, ''Milletin vicdanında yargılanıp müebbet muhalefete mahkum olmuş anamuhalefet partimiz, 'Öcü gelecek, ham yapacak' diye sizi korkutmaya çalıştı ama sizin karnınız çakma Gandi'lere toktu. Bu korkulara kapılmadınız. Milletin iradesine sahip çıktınız, her girdiğimiz seçimde bize sahip çıktınız'' diye konuştu.

        Bağış, dokuz yıldır milletin iradesini her şeyin üstünde tuttuklarını ve millete sahip çıktıklarını belirterek, şöyle devam etti:

        ''Bakın Atatürk'ten sonra ilk defa cemevine giden bir Cumhurbaşkanı bu 9 yıl içerisinde görülüyor. İlk defa Alevi kardeşleriyle Muharrem ayında birlikte aynı sofrayı, aynı ekmeği paylaşan Başbakan gördük. Ders kitaplarında Alevilikle ilgili bilgilerin bütün çocuklarımıza öğretildiğini gördük ama aynı zamanda Cumhuriyet tarihinde ilk defa Roman vatandaşlarına sahip çıkan bir devlet anlayışı gördük. İlk defa bizim kendi kardeşlerimizin anladığı dilde yayın yapan, günde 24 saat Kürtçe yayın yapan TRT Şeş gördük. Çünkü biz ne dedik; 'devlet milletin emrindedir.' Bizler sizlerin iradenizle, desteğinizle, dualarınızla bu görevleri yapıyoruz.''

        Tüm bunları çıraklık ve kalfalık dönemlerinde yaptıklarını, şimdi ustalık dönemine girdiklerini ifade eden Bağış, ''Biz yaptıklarımızı anlatıyoruz. Daha çırak olamamış zihniyetin korku masallarına inanmadığınız için sizlere şükran borçluyuz'' dedi.

        Şölene, AK Parti İstanbul milletvekilleri Mustafa Ataş ve İdris Güllüce, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Tunceli Vali Yardımcısı Emre Çınar, Çemişgezek Belediye Başkanı Metin Levent Yıldız ve çok sayıda Çemişgezekli katıldı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ