Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem aysel tuğluk kötü şeyler olacak

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim mitinglerinde "Kürt sorunu yoktur" sözlerine, DTK Eşbaşkan Aysel Tuğluk: "İnkar isyanı büyütür. Kürt sorunu kör noktadadır. Çözüm AKP'ye rağmen gelişecektir. Mısır gibi mi olur, Suriye gibi mi bilinmez. Cennet olsa birlikte yaşayacağız, cehennem olsa birlikte yanacağız; araftayız. Dilim varmıyor demeye ancak 'Kötü şeyler olacak' ifadesini bir his olarak dillendirmek durumundayım" dedi.

        Demokratik Toplum Kongresi (DTK) son siyasi gelişmeleri değerlendirmek için Diyarbakır'da olağanüstü toplandı. BDP Diyarbakır İl Binasında yapılan toplantıya aralarında DTK eşbaşkanları Ahmet Türk, Aysel Tuğluk, BDP Genel Başkanı Hamit Geylani, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan ve BDP milletvekillerinin bulunduğu kalabalık bir grup katıldı.

        Toplantıda "demokrasi şehitleri" için yapılan 1 dakikalık saygı duruşunun ardından kürsüye çıkan Van bağımsız milletvekili adayı ve DTK Eşbaşkanı Aysel Tuğluk, sert ifadeler kullandı.

        "KÖTÜ ŞEYLER OLACAK"

        Kürt sorunun felaketin eşiğinde olduğunu ileri süren Tuğluk, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün "Güzel şeyler olacak" sözlerini hatırlatarak, "Onca zaman geçti olmadı. Şimdi yine keskin bir dönemeçteyiz. Dilim varmıyor demeye ancak; (Kötü şeyler olacak) ifadesini bir his olarak dillendirmek durumundayım. Türk halkı bizi doğru anlasın isterim. Çünkü onların da çocukları ölüyor. Çünkü devletin katı emriyle Kürt çocukları her gün öldürülüyor. Çözüme dönük pratik adımlar atılacakken, birileri yine kanayan yaraya dokunuyor ve oluk oluk kan akıyor" diye konuştu.

        "İNKAR İSYANI BÜYÜTÜR"

        YSK'yı ideolojik kurum olmakla suçlayan Tuğluk, "TSK denen militarist kurum eylemsizlik pozisyonundaki gerillaya karşı olağanüstü bir güç ve teknikle operasyonlar düzenliyor. Dersim'de 7 cana kıyılıyor. 4 gerillanın cenaze merasimi bu şehirde oldu. Hepiniz bilirsiniz bu şehrin acısı ve öfkesi biriktikçe kimseyi tanımaz. AKP olan bitene karşı art niyetli, Kürt meselesine karşı devletçi, iktidarcı tutumuyla ve daha fazla tahrik edercesine (Kürt meselesi artık yoktur) deme cesareti kadar gafilliğine de girebiliyor. Başbakana bir hakikati hatırlatmak isterim; inkar isyanı büyütür" ifadelerini kullandı.

        "KENDİ DEMOKRASİMİZİ KURACAĞIZ"

        Tuğluk şöyle konuştu: "Tarihi, dönülmez, döndürülemez noktasındayız. En baskıcı rejimler bile halkların özgürlük talepleri karşısında direnemiyorken, AKP gibi yeni yetme bir iktidar partisi Kürtlerin 40 yıldır kesintisiz süren özgürlük mücadelesi karşısında hiç direnemeyecektir. Sayın Başbakan ve AKP iktidarı oyalamak, tavsiye etmek dışında bir yol bilmediler. Bu artık netleşmiştir ve Kürtler hükmünü vermiştir. Çözüm AKP'ye rağmen gelişecektir. Kürtlerin bu anlamda sabrı da bitmiştir, tahammülü de. Devletle olmuyorsa, halkımız kendi demokrasisini kuracak ve kendi kurduğu bu sistem içinde yaşamasını bilecek kadar örgütlüdür. Bu statüsüzlük durumu daha fazla devam edemez. Mısır gibi mi olur, Suriye gibi mi bilinmez ancak bir statü kazanacaktır ve bu ne pahasına olursa olsun savunulacaktır."

        "CEHENNEM OLSA BİRLİKTE YANACAĞIZ"

        "Cehennemin bir fersah ötesi cennet, cennetin bir adım ötesi cehennem" şeklindeki Kürt atasözünü anımsatan Aysel Tuğluk, "İşte tam da bu araf halindeyiz. Sorumluluk devlet ve başbakandadır. Cennet olsa birlikte yaşayacağız. Cehennem olsa birlikte yanacağız. Bu ülke sürekli kendi cehennemini kendi elleriyle yaratıp duruyor. Artık demokratik özerklik çözümünü kendi öz iradesi ve öz örgütlüğüyle inşa etme sürecidir. Mesele ne seçimdir, ne de milletvekilliği. Aslolan bir halkın özgürlük mücadelesidir. Bunun için tartışacak ve kararlar alacağız. Söz bitti demiyoruz! Ancak sözden de fazla gerekli olan artık pratik çalışma ve mücadele gerçeğidir" diye konuştu.

        Aysel Tuğluk'un konuşmasını terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın "Birkaç güzel söz birkaç iyi duygu devrim yapmaya yeter" sözleriyle tamamlaması büyük alkış topladı. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ