Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'den Kürt açılımı mı

        Ahmet YUKUŞ/ DİYARBAKIR (AHT)

        Güneydoğu'da 'ya sev ya terk et' söylemini 'yaşa ve yaşat' sloganıyla değiştiren ve Diyarbakır parti bürosuna bu afişi asan MHP, bölgede seçim çalışmasını Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe ve Zazaca olarak da başlattı. MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, "Genel merkez halk ile diyalog noktasında içişlerimize müdahale etmiyor" dedi.

        BDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bir süre önce gündeme getirdiği 'çok dilli yaşam' projesine, "Çok dilli, çok milletli bir yapıya müsaade edilemez" sözleriyle sert tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Güneydoğu'daki parti teşkilatları anadilde seçim çalışması yapmaya başladı. 12 Haziran Genel Seçimleri öncesi kırsal kesimde çalışma yapan MHP Diyarbakır Teşkilatı ve milletvekili adayları, köy gezilerinde Türkçenin yanı sıra bölgede Türkçe bilmeyen vatandaşlarla Kürtçe ve Zazaca lehçesiyle konuşarak iletişim kuruyor.

        "VATANDAŞLARLA KÜRTÇE KONUŞUYORUZ"

        Bölgede anadilin sorun olmadığını söyleyen MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, seçim çalışması yaparken bölge halkıyla yerel dillerinde konuştuklarını söyledi. Parti politikalarını ve çalışmalarını kırsal alanda yaşayan vatandaşlara Kürtçe anlattıklarını ifade eden MHP'li Karakoç, "Bölgede kullanılan Kürtçe ve Zazaca lehçelerini çok iyi derecede biliyorum. Milletvekili adaylarımız ile ilçe ve köyleri gezerken Türkçe bilmeyen vatandaşlar ile yerelde kullanılan dillerde sohbet ediyoruz. Bölge insanını konuştuğu dilde konuşup, sorunlarına ortak olunca bizi çok cana yakın karşılıyorlar. Sohbetlerimizin çok cana yakın olduğunu gözlemliyorum. Vatandaşlar o diyalogdan sonra sıkıntılarını daha rahat açıyorlar. Genel merkez halk ile diyalog noktasında içişlerimize bu güne kadar müdahale etmedi" dedi.

        BAHÇELİ, DİYARBAKIR'A GELECEK Mİ?

        BDP ve AKP arasında sıkışan seçmenin 12 Haziran'da MHP'yi tercih edeceğini ve Diyarbakır'dan bir milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini kaydeden Karakoç, "BDP'nin iddia ettiği gibi bölge halkının bize göre ayrı bayrak, ayrı dil ve özerklik gibi talepleri yok. Onların tek arzusu iş ve aştır. Kepenklerin kapatılması değil, seçim güvenliği sağlandığında halk BDP ve AKP'ye gerekli cevabı sandıkta verecektir" diye konuştu.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin seçim çalışmaları kapsamında 81 kente gitmeyi planladığını ifade eden Karakoç, "Diyarbakır'ın genel başkanı özlediği bir gerçek. Sayın Bahçeli de Diyarbakır'a gelme arzusu içinde olduğunu daha önce bizlere ifade etti. Seçim mitingi yapıp yapmayacağını benim söylemem doğru olmaz"

        AFİŞ SÖZLERİ DEĞİŞTİ

        MHP'nin güneydoğu teşkilatlarına geçmişte asılan 'Ya sev ya terk et' afişleri değişti. MHP Diyarbakır ikinci sıra milletvekili adayı Çetin Kılıçkap, parti binasına, "Bin yıllık kardeşliği, yaşa ve yaşat, sen Diyarbakırsın büyük düşün" sözleri taşıyan afişi astırması dikkat çekti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ