Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP YSK'ya başvurdu!

        MHP'nin avukatı Hamit Kocabey, MHP'ye yönelik olarak Anayasa, yasa ve YSK kararına aykırı davranan partiler ile basın ve yayın kuruluşlarının uyarılması talebiyle YSK'ya başvuruda bulundu.

        Kocabey, YSK'ya dilekçe sunmasının ardından yaptığı açıklamada, MHP'ye ve bazı milletvekili adaylarına yönelik saldırıya ilişkin yasalarda yer alan hükümlerin uygulanması talebinde bulunduklarını belirtti. Kocabey, bazı medya organlarının anayasa ve yasa hükümlerine aykırı olarak yayın yaptıklarını ileri sürdü.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin talimatları doğrultusunda YSK'ya başvurduklarını ve başvurunun takipçisi olacaklarını ifade eden Kocabey, ''Bu seçimin acilen dürüst, eşit ve adil yapılması hususundaki taleplerimizi YSK'ya ilettik. Yasalara göre de seçimlerin dürüst, adil bir şekilde yapılmasının sağlanması görevi YSK'nındır. Başvurunun sonucunu bekleyeceğiz.'' dedi.

        Yasa hükümlerini ihlal edenlerin isimlerini YSK'ya bildirip bildirmediklerini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da bu isimler arasında yer alıp almadığı yönündeki soru üzerine Kocabey, ''Elbette Başbakan da var. Başbakan'ın Bursa mitingini YSK izlesin, bakalım oradaki konuşma YSK'nın 187 nolu kararına uygun mu değil mi?'' diye cevap verdi.

        Kocabey, iktidar partisinin çetelerle mücadele ettiğini iddia ettiğini belirterek, şunları söyledi: "MHP'nin tüzel kişiliğine büyük bir saldırı varken, bir çete faaliyeti varken, neden bu çete araştırılıp bulunmuyor? Bunun MHP'nin içerisindeki bir grup tarafından yapıldığını söylüyor iktidar, şayet MHP'nin içerisinde bir çete varsa, bunu da çıkartsınlar. Bu görev iktidara aittir, mağduriyetimizin boyutu karşısında Cumhurbaşkanı yerinde duramamıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız gerekli kurumları ikaz ediyor.

        Hayati Yazıcıoğlu hadisesi var, iki günde maili çeken kişi bulunup ifadesi alınıyor ve olay açığa çıkarılıyor, MHP ülkenin 3. büyük partisi, bu hususta neden bir işlem yapılmıyor? Bunu kim yapacak? Biz acizane gayretlerimizle işin peşinde koşuyoruz, ama iktidar bir işlem yapmıyor.''

        Kocabey, kasetlerin ortaya çıkmasının ardından parti yönetiminden istifa eden Genel Başkan yardımcılarının milletvekilliği adaylıklarından istifa etmediklerinin belirlendiğinin hatırlatılması üzerine, kasetlerin ardından 9 parti yöneticisinin partideki görevlerinden istifa ettiklerini, bu 9 kişinin bugün ya da en geç bu hafta sonuna kadar YSK'ya başvurup milletvekili adaylıklarından da istifa ettiklerine dair dilekçelerini vereceklerini belirtti.

        Deniz Bölükbaşı'nın avukatının adaylıktan istifa ettiklerine dair dilekçeyi YSK'ya sunduğunu, Osman Çakır'ın Samsun'da İl Seçim Kurulu'na adaylıktan çekildiğine dair dilekçesini sunduğunu ifade eden Kocabey, diğer kişilerin de adaylıktan çekildiklerine dair dilekçelerini sunacaklarını kaydetti.

        Bir gazetecinin, kasetlerin dış istihbarat destekli olduğu yönündeki haberleri hatırlatması üzerine Kocabey, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ve partinin avukatlığını kendisinin yaptığını, sürece ilişkin açıklama yetkisinin de sadece kendisinde olduğunu belirterek, kendilerinin haberde yer aldığı şekilde bir açıklamalarının olmadığını, bu şekilde bir bilgiye de sahip olmadıklarını vurguladı.

        Kaset olayıyla ilgili bütün dosyaların Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından birleştirilerek, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderileceğini ifade eden Kocabey, "Sadece bir dosya hariç, MHP Genel Başkanı ve partinin dinlenmesine ilişkin dosya Ankara'da kalacak'.' dedi.

        Kocabey, seçimden sonra soruşturmanın hız kazanacağını düşündüklerini Devlet Bahçeli'nin müşteki ya da herhangi bir sıfatla soruşturma kapsamında ifade vermeyeceğini bildirdi.

        Bir gazetecinin, soruşturmanın gidişatının kendilerini umutlandırıp, umutlandırmadığını sorması üzerine Kocabey, "İktidarın bir bakanı ile ilgili bir mail hemen açığa çıkartılırken, ancak MHP, Türkiye'de 5 milyon oy almış bir parti. Bu partinin hükmü şahsiyetine karşı büyük bir taarruz var, bir çete faaliyeti var. Bununla ilgili herkes kayıtsız. Kim suç işlemişse bulmuşlar biz de onları takdir edelim.'' açıklamasını yaptı.

        "ŞANTAJA MARUZ BIRAKILDIK"

        Avukat Hamit Kocabey, YSK'ya sunduğu dilekçede, şu ifadelere yer verdi: "Ülkemizde 12 Haziran'da yapılacak milletvekili seçimlerine dair devam eden seçim döneminde gerek ülkemiz tarihinde ve gerekse demokrasi ile yönetilen diğer ülkelerde benzeri görülmemiş bir seçim dönemi yaşanmaktadır. Müvekkilim MHP'ye karşı seçim döneminde kullanılmak üzere organize bir suç örgütü tarafından hazırlanmış, bazı ses ve görüntü kayıtları internet sitelerinde yayımlanmış, müvekkil tüzel kişiliğin sayın genel başkanı ve yöneticilerinin tamamının istifa etmeleri için bütün basın yayın organlarından yer aldığı şekli ile şantaja maruz bırakılmışlardır. Bu tehditler ve şantaj günlerce sürerken faillerin bulunması için ve yayınların durdurulması için ilgili kurumların tedbir almadığı ve kayıtsız kaldığı gözlenmiştir.''

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ