Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MHP'den 13 kişiye suç duyurusu!

        Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) 10 üst düzey yöneticinin istifasına neden olan kasetlerle ilgili 13 kişi hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen Avukat Mete Han Özkan, bazı gazeteciler, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Kollama dizisi yöneticileri hakkında ihbarda bulundu.

        Kendisine ait olduğu öne sürülen uygunsuz görüntülerin yayınlanmasından sonra istifa eden eski MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez ile eski İstanbul İl Başkanı İhsan Barutçu'nun avukatı Mete Han Özkan, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelerek soruşturma savcısı Adnan Çimen ile görüştü.

        MELİH GÖKÇEK, ERGUN BABAHAN, HÜSEYİN GÜLERCE...

        Özkan, adliye çıkışında açıklamada bulundu. Kaset soruşturmasında faillerin henüz bulanamadığını söyleyen Özkan, "Az önce savcılığa ihbarda bulunduğumuz bazı gazeteci ve siyasiler, yeni kasetlerin varlığından bahsederek genel başkan Devlet Bahçeli'yi istifaya davet etmektedir. Kaset komplosunu işleyen suç örgütünün amaçları doğrultusunda, aynı paralelde, ortak hareket ediyormuşçasına son günlerdeki yayın, yorum ve köşe yazılarında Genel Başkan Devlet Bahçeli'yi istifa ile tehdit etmeleri, yeni genel başkan bulmaları, bu şebekenin şantaj mektubundan farklı değildir." dedi.

        Özkan, kaset skandalına ilişkin gazeteci yazarlar Hüseyin Gülerce, Ergun Babahan, Hasan Karakaya, Abdurrahim Karakoç, Abdulkadir Selvi, Mümtazer Türköne, Rasim Ozan Kütahyalı, Serdar Arseven, Abdurrahman Dilipak, eski DYP milletvekili Tevfik Diker, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Gökçek'in oğlu Beyaz Tv sahibi Osman Gökçek ve Kollama dizisinin yöneticileri hakkında ihbarda bulunduğunu söyledi.

        Özkan, bu kişilerin şantaj suçunu işlemelerinin önüne geçilmesi ve bilgilerine başvurulması için ihbarda bulunduklarını ifade etti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ