Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Bahçeli'ye Diyarbakır'da "Başbakan" koruması

        Ahmet YUKUŞ / DİYARBAKIR (AHT)

        Tarihi bir hamleye hazırlanan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Diyarbakır'da yarın (pazartesi) düzenleyeceği seçim mitingi ile partisinin tarihinde bir ilki gerçekleştirecek. Son olarak Başbakan Yardımcısı sıfatıyla 2000 yılında geldiği Diyarbakır'da milletvekili adaylarını tanıtacak olan Bahçeli, Kürt kökenli vatandaşlardan oy isteyecek. Olası saldırılara karşı polis Bahçeli'yi tıpkı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gibi koruyacak.

        MHP Genel Başkan Yardımcısı 2000 yılında "Başbakan Yardımcısı" olarak geldiği Diyarbakır'a 11 yıl aradan sonra yarın (pazartesi) seçim mitingi için gelecek. Bahçeli'nin Diyarbakır'da yapacağı miting, 1969'da kurulan MHP'nin tarihinde bir ilk olma özelliği taşıyor.

        BAŞBAKAN GİBİ KORUNACAK

        Devlet Bahçeli'nin Diyarbakır mitingini provoke edecekleri gerekçesiyle İstanbul'da 11 kişinin tutuklanmasının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olağanüstü güvenlik tedbirleri aldı. Olası saldırılara karşı polis, Bahçeli'yi tıpkı Başbakan Erdoğan gibi koruyacak. Bahçeli'nin gideceği yerler önceden bomba uzmanları tarafından kontrolden geçirilip geçiş güzergahları üzerinde 100 metrede bir polis memuru yerleştirilecek.

        Elazığ'dan karayolu ile Diyarbakır'a geçecek olan Bahçeli, saat 13.30'da İstasyon Meydanı'nda partisinin seçim mitingine katılacak. Bahçeli'nin mitingde yapacağı konuşma metnini ise bizzat kaleme aldığı öğrenildi.

        "BİN YILLIK KARDEŞLİĞİN YAŞATILMASI VURGUSU YAPACAK"

        Miting için tüm hazırlıkların yapıldığını söyleyen MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, "Genel başkanımızın tarihi Diyarbakır mitingini çok önemsiyoruz. 2007 genel seçimlerinde 13 bin 186 oy alarak kentte 3. parti olmuştuk. Bu seçimde oy oranlarımızı yükselteceğiz. Halkımız sayın Bahçeli'yi coşkulu bir şekilde karşılayacaktır. Hazırlıklar eksiksiz yapıldı. Genel başkanımız, konuşmasında ?Bin yılık kardeşliğin yaşanması ve yaşatılması' vurgusu yapacaktır" dedi.

        ANADİLDE SEÇİM ÇALIŞMASI YAPILDI

        Güneydoğu'da "Ya sev ya terk et" söylemini "Yaşa ve yaşat" sloganıyla değiştiren ve Diyarbakır parti bürosuna afişle asan MHP, bölgede seçim çalışmalarını Türkçe'nin yanı sıra Kürtçe ve Zazaca olarak yaptı. 12 Haziran genel seçim öncesi kırsal kesimde çalışma yapan MHP Diyarbakır iL Teşkilatı ve milletvekili adayları köy gezilerinde Türkçe bilmeyen vatandaşlarla Kürtçe ile Zazaca konuşarak iletişim kuruyor. Bölgede anadilin bir sorun olmadığını söyleyen MHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Teyar Karakoç, seçim çalışması yaparken bölge halkıyla yerel dilleri konuştuklarını ifade etti.

        MİLLETVEKİLİ ADAY LİSTESİ

        Genel Seçimlerde Diyarbakır'da 11 milletvekili adayı gösteren MHP'nin listesinde şunlar yer alıyor: Mustafa Akba, Çetin Kılıçkap, Feyzi Yiğitkan, Sadullah Tuncalp, Sevban Oğuz, Sahibe Bahar Alban, Mustafa Coşkun, Şaban Aktay, Şehmus Uçar, Haluk Vedat ve Şevket Kaya.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ