Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti adaylarına taşlı saldırı

        Van'ın Başkale ilçesinde AK Parti milletvekili adayları ile partililer, seçim bürosunun açılışı sırasında bir grup tarafından protesto edilip, Zor anlar yaşayan AK Parti adayları ile partililer Kaymakamlık binasına sığındı. Polis grubu dağıtmak için gözyaşartıcı bomba kullandı.

        Cemal AŞAN/ VAN (AHT)

        Van'ın Başkale ilçesine seçim gezisi için giden AK Parti milletvekili adayları Burhan Kayatürk, Fatih Çiftçi, Mustafa Bilici, Gülşen Orhan, Zahir Soğanda, Abdulahat Arvas, Necat Görentaş ile İl Başkanı Abdullah Aras ve yaklaşık 60 kişilik partili, Çarşı Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra esnafı ziyaret etmek istedi. Bu sırada toplanan yaklaşık bin kişilik grup, AK Partilileri yuhalayarak taş yağmuruna tuttu. Zor durumda kalan milletvekili adayları araçlarını bırakıp, çareyi Kaymakamlık binasına sığınmakta buldu. Göstericiler bu sırada 'Kahrolsun AKP' sloganları attı. Polis kalabalığı dağıtmak için gözyaşartıcı bomba kullandı.

        BDP'LİLERİ SUÇLADI

        AK Parti Van Milletvekili Adayı Burhan Kayatürk, "BDP'lilerin her zaman yaptığı gibi taşlı ve küfürlü tepkisi var. BDP'den de bu beklenir. BDP'nin, AK Parti milletvekili adaylarını güllerle karşılamasını beklemiyorduk. Herhalde onlar CHP'yi bekliyorlar. Bir senedir AK Parti düşmanlığı nereden geliyor. Halka hizmet eden AK Parti, ?Kürt meselesini çözeceğim' diyen de AK Parti'dir"

        POLİSİ DE TAŞLADILAR

        Dağıldıktan sonra tekrar Emniyet Müdürlüğü binası önünde toplanan grup, kendilerine müdahale eden polisleri de taş yağmuruna tuttu. Bir grup gösterici bu sırada AK Parti İlçe binası ile milletvekili adaylarının araçlarını taşlamaya başladı. Bazı araçlar ve ilçe binasının camları kırılırken, Kaymakamlık önünde geniş güvenlik önlemi alan polis, AK Partili grubu koruma altına alarak ilçeden ayrılmalarını sağladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ