Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Seçim CHP'den AK Parti'ye transfer!

        CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Kırka Belediye Başkanı Uygan'ın rozetini, AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı binasında düzenlenen törende Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu taktı.

        Rozet takma töreninde konuşan Bakan Eroğlu, hükümet olarak parti ayrımı yapmaksızın bütün belediyelere fazlasıyla yardım yaptıklarını söyledi.

        AK Parti Hükümetinin farkının bu olduğunu dile getiren Eroğlu, "Çünkü biz Adalet ve Kalkınma Partisiyiz. Geçtiğimiz günlerde İnsaniye ilçesine bağlı Yaylabağı Belediye Başkanı ve belediye meclis üyeleri de AK Parti'ye geçti. Mahalli idareler uçağın bir kanadıysa, merkezi yönetim diğer kanadıdır. 2 kanatlı olunca o belde veya şehir uçar gider. Zaten Afyonkarahisar'da görüyorsunuz merkezi idare ile mahalli idareler uyum içerisinde çalıştıkları için Afyonkarahisar, Afyonkarahisar olalı böyle bir yatırım görmedi." dedi.

        Hatta başkalarının hayallerinin bu yatırımları hayal dahi etmeye gücü yetmeyeceğini belirten Eroğlu, "Rüyaların dahi göremezler bu yatırımları. Afyonkarahisar yeşilleniyor, her tarafa barajlar, göletler, sulama tesisleri, hastaneler, yeni derslikler, teknolojik seralardan tutun 5 yıldızlı termal oteller yapılıyor. Bunlar nasıl yapılıyor?

        Afyonkarahisar gerçekten yıldızı parlayan bir şehir. Zaten Ege'nin yıldızı bir şehir haline geldi. Diğer illerinde imreneceği şehir haline geldi. İnşallah daha güzel olacak." diye konuştu.

        Eroğlu şöyle devam etti: "Özellikle ben tahmin ediyorum ki; CHP'li belediye başkanımızda CHP'nin üst yönetimi ile kendisinin bir irtibatının olmadığını anladı. Çünkü şunu ifade edeyim. Gerek MHP tabanı gerekse CHP tabanının aslında bizlerden farkı yok. Aynı toprakların çocuğuyuz. Fark yok. Ama özellikle ne CHP tabanının yukarısıyla parti üst yönetimiyle ne MHP tabanının yukarısıyla hiçbir alakası yok. Üst durumun ekseni tamamen kaymış durumda. Bu yüzden biz diyoruz ki; bütün MHP'li kardeşlerimize ve CHP'li kardeşlerimize, 'kardeşimiz' diyoruz. Onlar hakikatin farkına varmaları lazım. CHP tamamen bir grup tarafından işgal edilmiştir. Nasıl işgal edildiği herkesin gözleri önündedir. MHP'nin tabanının da üst yönetimiyle alakası yoktur veya üst yönetimin tabanıyla bir irtibatı kalmamıştır. Milletimiz bunun farkında olsun. Şurada birkaç gün kaldı. Değerli kardeşlerim bu hakikatleri kapı kapı dolaşarak anlamamız gerekiyor. Vatandaş da bir kasıt yoksa, fanatik değilse zaten vatandaşta hakikatlerin farkına varır."

        CHP'den istifa ederek AK Parti'ye geçen Kırka Belediye Başkanı Zekeriya Uygan da Bakan Veysel Eroğlu'nun bu zamana kadar muhalefet partili belediye olmalarına rağmen yardımlarını hiç esirgemediğini söyledi. Eroğlu'nun beldeye 184 bin TL gönderdiğini hatırlatan Uygan, "Beldemize su taşkın koruması da yaptı. Bundan sonra inşallah hep beraber birlik ve beraberlikte nice AK günlere diliyorum." dedi.

        Konuşmaların ardından CHP'den AK Partiye geçen Belediye Başkanı Zekeriya Uygan, belediye meclis üyeleri Veli Uğur, Necip Yıldırım, Osman Akyan, Nazmi Aslan, Mehmet Altan, Ali Tur ve Ali Meriç'in rozetleri Bakan Eroğlu, Milletvekili Sait Açba, Halil Aydoğan, Ahmet Koca, İl Başkanı Mehmet Zeybek ve İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel tarafından takıldı.

        Bakan Eroğlu, rozet takma töreninin ardından seçim çalışmaları kapsamında il merkezinde esnaf ziyareti gerçekleştirdi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ