Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Seçim "Balkon konuşmaları balkonda kalıyor"

        HABERTURK.COM

        Seçim sonuçlarının değerlendirilmesi gündemiyle toplanan CHP merkez Yürütme Kurlu (MYK) toplantısı sona erdi.

        Toplantı sonrasında basını bilgilendiren Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, seçim sonuçlarının değerlendirilmesinin halen devam ettiğini ve il örgütlerinden raporlar beklediklerini söyledi. Tamaylıgil, seçim çalışmaları sırasında CHP'ye "haddini aşan sinkaflı hakaretler" edildiğini ve CHP'nin bu hakaretlere karşı hakkını hukuki anlamda arayacağını da sözlerine ekledi.

        Tamaylıgil, basın mensularının olağanüstü kurultay sorularını da "CHP'nin tüzüğü bellidir ve o tüzükte de kurultayların nasıl toplanacağı açıklanmıştır" şeklinde cevapladı.

        "TEŞKİLATLARIMIZDAN RAPOR BEKLİYORUZ"

        Bihlun Tamaylıgil'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

        "Seçim sonuçlarını değerlendirme, her yönüyle incelemeye devam ediyoruz. Önümüzdeki seçimler için planlarımızı, stratejilerimizi de ortaya koyarak yolumuza devame deceğiz.

        Tüm il örgütlerimizden, teşkilatlarımızdan kendi bölgeleri, kendi teşkilatları hakkında bilgi istedik. Bu bilgiler gelince yetkili organlarımızda daha detaylı olarak bir değerlendirme yapacak. Çalışmalar halen sürüyor.

        Özellikle kadın ve gençlerimize, hem parti içinde teşkilatlarda çalışan hem de parti dışında bize desteklerini sunan kadınlarımız ve gençlerimize çok teşekkür ediyoruz. İnanılmaz performans gösterdiler.

        "PARTİMİZE HAKARET EDİLDİ HUKUKİ YOLA BAŞVURABİLİRİZ"

        "Bazı gerçekler var. CHP seçim sürecinde haddini aşan, kimi zaman sinkaflı kelimelere dönen hakaretlere uğradı. CHP muhatap bırakıldığı bu ağır hakaretlere karşı hukuki süreçlerle hakkını mutlaka arayacaktır. Yasal olarak, yasal yollardan hakkımızı arayacağız."

        "KURULTAYIN NASIL TOPLANACAĞI TÜZÜKTE YAZIYOR"

        "CHP her zaman hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inamıştır. Aynı zamanda partimize karşı dile getirilen düşünceler, eleştiri boyutunda olduğu zaman her zaman dinleriz. Bizim bir tüzüğümüz var. Bu tüzükte, kurultayın nasıl toplanması gerektiği anlatılıyor. Herkes bu gerekleri yerine getirmekte özgürdür. Kurultayın nasıl toplanacağı bellidir."

        "AKP'NİN UZLAŞMA ANLAYIŞINI DAHA ÖNCE GÖRDÜK"

        "İktidar partisi uzlaşma kelimesinin anlamını hiçbir zaman yerine getirmemiştir. Keşke bundan önceki çalışmalarda AKP bunu becerebilseydi. Ancak hiçbir zaman AKP uzlaşmayı düşünmedi. Bundan önce gördüğümüz yeni anayasa çalışmaları, parti anayasası anlayışında yürüdü. Balkon konuşması, balkonda kaldığı için önümüzdeki günleri görmemiz lazım. İktidar partisinin bugüne kadar uzlaşma konusunda sınıfta kalmış bir uygulaması vardı. Umarız bundan sonra daha iyi olur."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ