Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Merkez sağdan gelenler de CHP'den farklı görüşte değiller"

        Türkiye Partisi'nin (TP) Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ederek CHP'nin geçen yıl aralık ayında yapılan 15. Olağanüstü Kurultayı'nda Parti Meclisi'ne (PM) seçilen ve genel seçimlerde de Ankara'dan milletvekili olan Bülent Kuşoğlu, ''Merkez sağdan gelen ve CHP'den milletvekili olan bazı isimlerin partiden ayrılacağı'' iddialarının, iyi niyetli olmadığını söyledi.

        CHP'nin geçen yıl aralık ayındaki olağanüstü kurultayında PM'ye seçilen isimlerden en fazla dikkati çeken ve 12 Haziran'daki seçimlerde de Ankara 1. Bölge 5. sıradan milletvekili olan Bülent Kuşoğlu, söz konusu iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.

        "MERKEZ SAĞDAN GELENLER CHP'DEN FARKLI GÖRÜŞE SAHİP DEĞİLLER"

        İddiaların CHP'yi huzursuz etmeyi amaçladığını savunan Kuşoğlu, ''Bunu söyleyenler iyi niyetli değiller, CHP'yi huzursuz etmeyi amaçlıyorlar. Bilerek veya bilmeyerek onurlu, haysiyetli insanlara hakaret ediyorlar'' ifadelerini kullandı.

        Bu değerlendirmeyi yapanların, 12 Eylül öncesi döneminin siyasi kavramlarını kullandığını ileri süren Kuşoğlu, şunları söyledi: ''Merkez sağdan geldiği iddia edilenler Cumhuriyet değerleri konusunda CHP'den farklı bir görüşe sahip değiller, Atatürk ve sosyal demokrasi konusunda da farklı bir görüşe sahip değiller. Dolayısıyla böyle bir şeyden bahsetmek söz konusu olamaz. Merkez sağdan gelen ve milletvekili seçilenlerin çoğunu tanımıyorum bile. Asıl tartışılması gereken sorunlar. Bunun yerine birbirimizi suçlayıcı tartışmalara girmemiz çok yanlış. Çok saçma şeylerle uğraşıyoruz. Bugün CHP'yi üzen merkez sağ tartışmasından ziyade anayasayı, ekonomiyi ve Türkiye'nin Ortadoğu'da yaşananlara karşı yapacaklarını tartışmamız gerekiyor.''

        Kuşoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'yla seçimden sonra görüşmeler yaptıklarını belirterek, ağırlıklı olarak bu görüşmelerde seçim sonuçlarını değerlendirdiklerini anlattı.

        ''HEDEFİ ÇOK YÜKSEK KOYMAMIZ DA... ''

        Her partinin seçim çalışmaları sırasında stratejik ve taktik hataları olabileceğini belirten Kuşoğlu, ''Bizim de olmuştur. Ancak biz hatalarımızı anlamaya, çözümlerini bulmaya ve dersler çıkarmaya çalışıyoruz'' dedi.

        Bu seçimlerde iktidarı çok istediklerini ancak olmadığını anlatan Kuşoğlu, şunları kaydetti: ''Seçim öncesi bir iktidar özlemimiz ve coşkumuz vardı. O yüzden oyumuzun yüzde 30, hatta yüzde 40 olmasını istedik. Olmadı, ama yine de oyumuzu artırdık, doğru bir yoldayız. Ayrıca, şunu gördük ki, Türk siyaseti sosyolojik ve psikolojik açılardan ele alınması gereken bir yapı gösteriyor. Diğer yandan Siyasi Partiler Kanunu'nun eksiklikleri dolayısıyla sürekli olarak faul yapan bir siyasete de maruz kaldık. Öte yandan hedefi çok yüksek koymamız da bir yanlış olabilir, bilmiyoruz. Örgütlerin de yeterli çalışmayı yapamadığını gördük, orada da bir eksiklik var. Zaman da bizim için dezavantaj oldu, kısa bir sürede kendimizi, projelerimizi, liderimizi anlatamamış olabiliriz.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ