Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP'li Aygün: "Toplu mezarlar bir an önce açılsın"

        Öte yandan, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün da düzenlediği basın toplantısında, ''toplu mezarların bir an önce açılması'' talebinde bulunarak, ''bugüne kadar bu kadar hiçbir çalışma yapılmadığını'' öne sürdü.

        Aygün'ün basın toplantısına, kardeşinin cenazesinin verilmesi istemiyle açlık grevi yapan Hüsnü Yıldız'ın avukatı Özgür Yılmaz da katıldı. Tunceli'de yaşayan Hüsnü Yıldız'ın annesiyle birlikte 34 gündür açlık grevi yaptığını anlatan Aygün, ''Toplu mezarda yattığını düşündüğü kardeşi Ali Yıldız'ın cenazesini istiyorlar. Cenazenin verilmesi açısından hukuki bir engel yok, ancak sanırım mezar açıldığında ne çıkacağını bilmediklerinden korkuyorlar'' diye konuştu.

        Avukat Yılmaz da Ali Yıldız'ın cenazesine ulaşabilmek için yargı mercilerine başvurduklarını, ancak ''mali külfet'' gerekçesiyle kendilerine olumsuz yanıt verildiğini söyledi.

        "BUĞDAY TABAN FİYATLARI AÇIKLANSIN"

        Öte yandan CHP Ankara Milletvekili Gökhan Günaydın, buğday taban fiyatlarının bir an önce açıklanmasını istedi.

        Günaydın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de Haziran ayından bu yana güney bölgelerinden başlayarak arpa ve buğday hasadının yapıldığını söyledi. Hasat başında Adana'da 70 kuruş olan buğdayın piyasa fiyatının 62 kuruşa kadar gerilediğini anlatan Günaydın, buğdayın alıcısının bulunmadığı bölgelerde fiyatın 50 kuruşa kadar düştüğünü söyledi.

        ''Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) buğday taban fiyatlarını bir an önce açıklasın'' diyen Günaydın, ''Yıllardır süren benzer uygulamaların Türkiye'yi buğdayda ithalatçı konuma sürüklediğini'' öne sürdü.

        Günaydın, daha fazla gecikmeden TMO'nun etkin bir şekilde devreye girmesini, 75 kuruşluk kilogram fiyatı ve peşin ödemeyle alıma gitmesini, piyasa regülasyonu görevini yapmasını istedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ