Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu: "Özerklik talebi toplumu ayrıştırır"

        DÜZGÜN KARADAŞ / GAZETE HABERTÜRK

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP’nin “özerklik talebi”nin toplumu ayrıştıracağını söyledi. Habertürk’ün sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, “Özerklik talebini doğru bulmuyoruz. Etnik kimliğe, bölgeye dayalı bir özerklik toplumu böler, ayrıştırır. Bu tür eylemler yanlıştır. Siyasetçinin temel görevi toplumu ayrıştırmak değil, birleştirmek, kaynaştırmaktır, bir arada yaşamanın unsurlarını yaratmaktır.

        ‘TEK PARTİ ÇÖZEMEZ’

        CHP Lideri, iktidara terör konusunda ortak mücadele ve muhalefeti düzenli bilgilendirmesi çağrısında bulunan Kılıçdaroğlu “Kimse de moral bırakmadılar” sözüne ilişkin Başbakan Erdoğan’ın eleştirilerine de yanıt verdi: “Benim ne söylediğimi ya Başbakan anlamıyor ya da bilinçli olarak anlamamazlıktan geliyor. Terörle mücadele kararlılık ister, sabır ister, bilgi ister,moral değer ister. Dördü de yok. Morale niye takıldı ki? Terörle mücadelede kararlılık yok, sabır yok, bilgi yok. Benim bildiğim sadece bir pazarlık var. Bu pazarlıkların hangi koşullarda yapıldığı, neyi içerdiğini de Erdoğan biliyor.”

        Terörü çözmenin AK Parti’nin boyunu aşacağını belirten Kılıçdaroğlu, “Terör bir siyasi partinin çözeceği sorun olmaktan çoktan çıktı. Terör artık Türkiye’nin, Türk siyasetinin sorunudur” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ