Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Dursun Çiçek Orgeneral Saygun'dan daha üst rütbeli gibiydi'

        Zülfikar Ali AYDIN / AHT

        Silivri'deki 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Ak Parti Hükümeti'ni düşürmek" ve "Gülen Cemaati'ne komplo" iddialarıyla ilgili açılan İrtica İle Mücadele Eylem Planı Davası'nda "Gizli Tanık Munzur" ifade verdi. Albay Dursun Çiçek ve hakkında kırmızı bülten ile arama kararı olan Bedrettin Dalan ile MİT yöneticisi Özel Yılmaz'ın da sanıkları arasında olduğu duruşmada ifade veren gizli tanık Munzur, Erzincan'da kafe işlettiği sırada Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerler ile tanıştığını ve bu kişilerle yakınlık kurduğunu söyledi.

        CEMAATE KOMPLO HAZIRLIĞI YAPIYORLARDI

        İl Jandarma Komutanlığı personelinin sık sık işlettiği kafeye geldiğini belirten Munzur, Erzincan'da askeri personelin cemaat evlerine yönelik komplo hazırlığı yaptığını öne sürerek Albay Dursun Çiçek'in, Emekli Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun ile birlikte Erzincan'a geldiğini iddia etti. Munzur, "Tam hatırlamıyorum, 2009 yılının Nisan Mayıs aylarıydı. Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'ndan Şenol komutan bana bazen birlikte ava da gittiğimiz İliç Savcısı Bayram Bozkurt'un aracına silah koymamı istedi. Yapmayınca da kızdı. ?Kadınlarla birlikte kafede eğlence düzenleyip savcıyı çağıralım. Sen de görüntülerini çek' dedi. Bana da kalem kamera verip bunları çekmemi istedi. Ancak savcı bey kafeye geldiğinde kendisini uyardım. Zaten kadınları görünce tuzak olduğunu anlayıp gitti" dedi.

        DURSUN ÇİÇEK-ERGİN SAYGUN BİRLİKTE GELDİ

        Sanıklardan Dursun Çiçek'i Erzincan'a geldiğini öne süren gizli tanık Munzur şöyle devam etti: "Şenol astsubay havaalanına Ankara'dan komutanların geleceğini ve karşılamaya gideceğimizi söyledi. İkisi sivil, biri askeri araçla Erzincan Havaalanı'na gittik. Pizvan kavşağında Dursun Çiçek Şenol komutanla içinde bulunduğumuz araca bindi. Bu kişileri alıp Mazlum Konak oteline bıraktık. Şenol komutan resepsiyondakilere ?kesinlikle bu kişilerin kaydı yapılmayacak' diye talimat verdi."

        'BİR KAZA KURŞUNU SIKAMIYOR MUSUNUZ'

        Havalimanında karşıladığı kişiler için kafede kapalı bir toplantı yaptıklarını ileri süren Munzur "Orada Dursun Çiçek bize savcı Bayram Bozkurt ile ilgili ?Niye verilen görevi yapmıyorsunuz. Silahsa silah uyuşturucuysa uyuşturucu... Savcı Bayram'la ava gidiyormuşsunuz. Bir kaza kurşunu sıkamıyor musunuz?' dedi. Ben de kendisine ?ben kimsenin köpeği değilim. Herkesin çoluk çocuğu var' deyince bir şey demedi" diye konuştu.

        KAPALI TOPLANTIYA KATILAN KOMUTANLARA TEŞHİS

        Mahkeme Başkanı, gizli tanığa daha önce polise verdiği ifadeyi okuyarak Erzincan Havaalanı'nda karşılayıp görüştüğü kişilerle ilgili kendisine fotoğraf gösterilerek yaptırılan teşhisi sordu. Munzur teşhis sırasında Dursun Çiçek ile birlikte Emekli Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun, Ağrı İl Jandarma Komutanı Ufuk Tuncel,, Bitlis İl Jandarma Komutanı İhsan Sarı'yı teşhis ettiğini mahkeme huzurunda doğruladı. Munzur, "Daha sonra Trabzon İl Jandarma Komutanı olduğunu öğrendiğim Dursun Ertuğrul'da kafede yapılan toplantıya katıldı" dedi.

        ?ERGİN SAYGUN DA VARDI ANCAK ÇİÇEK EN ÜST KOMUTAN GİBİYDİ'

        Munzur, görüşme sırasında o zaman ismini bilmediği Dursun Çiçek'in en üst rütbeli komutan olduğunu düşündüğünü belirterek, "O zaman o kafeye geldiklerinde Dursun Çiçek oturmadan kimse oturmadı. Herkes ona saygı gösteriyordu" dedi.

        Dursun Çiçek'in avukatlığını yapan kızı İrem Çiçek de Munzur'un bu ifadesinin çelişkili olduğunu belirterek, "Ergin Saygun'un rütbesi Dursun Çiçek'den yüksek, bu nasıl olur" deyince Munzur, "O'nu ben bilemem. Kendileri öyle davranıyordu. Davranışlarından çıkardım" dedi.

        Avukatlar Gizli tanık Munzur'un ifadelerinin çelişkili olduğunu belirterek, Çiçek ve diğer komutanların geldiği tarih olarak Munzur'un önce iki kez Nisan-Mayıs 2009 tarihini verdiğini, ardından "Ocak-Şubat" dediğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ