Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Koramiral Deniz Cora'ya yakalama kararı!

        SERDAR KULAKSIZ / AHT

        Amirallere suikast davası kapsamında hakkında "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak" suçundan 15 yıla kadar hapis talebiyle dava açılan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanı Koramiral Deniz Cora için yakalama kararı çıktı. İddianameyi kabul eden İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından düzenlenen tensip zaptı ile birlikte Cora hakkındaki atılı suçu işlediğine ilişkin kuvvetli suç ve delilleri karartma şüphesi bulunduğu belirtilerek yakalama kararı verildi.

        KUVVETLİ SUÇ ŞÜPHESİ

        Özel Yetkili İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hazırlanan tensip tutanağında, sanık Deniz Cora'nın üzerine atılı suçu işlediğine ilişkin kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu ve devam ettiği, iddiaya konu belgelerin yargılama sürecinde ele geçirildiği, ilgili belgelerin ele geçirildiği tarih ve yer dikkate alındığında delillerin karartılma şüphesinin bulunduğu belirtildi.

        Tensip tutanağında, sanık Cora'nın üzerine atılı eylemin CMK 100/3 maddesinde sayılan suçlardan olduğu hususu dikkate alınarak, hakkında yakalama kararı verildiği belirtildi. Koramiral Deniz Cora'nın mahkemenin yargı çevresinde yakalanması durumunda en kısa zamanda hazır edilmesi, yargı çevresi dışında yakalanması halinde ise yol tutuklaması yapılarak en kısa sürede mahkemeye çıkarılması istendi.

        DURUŞMA 9 ARALIK'TA

        Tensip tutanağından soruşturma kapsamında örgüt üyeliği suçundan daha önce tutuklanan Kurmay Albay Ümit Metin'in tutukluluk halinin de devamına karar verilen tensip tutanağında, Deniz Cora ve Albay Ümit Metin hakkında hazırlanan iddianamenin Poyrazköy'de eme geçirilen mühimmata ilişkin dava ile birleştirilmesi yönündeki talebinde 09 Aralık 2011'de yapılacak duruşmada değerlendirilmesine karar verildi.

        SUİKAST PLANI İLE İLGİLİ ÇALIŞMAYA AKTİF KATILDI

        Koramiral Deniz Cora'nın yasadışı yapılanma içinde ?Gölcük Bölge Başkanı' sıfatı ile ?Personel bilgi ve değerlendirme cetveli' hazırladığı öne sürülen iddianamede, Cora'nın Gölcük Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı olarak, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ve Harp Filosu Komutanlığı'na ?Özel kanaat raporları' gönderdiği iddia edildi. Takibi yapılan hassas personel hakkında Deniz Hava Üs Komutanlığı'na ?tespit edilen bilgiler' gönderildiği de kaydedildi. Deniz Cora'nın bu yapılanma içinde "Tümamiral Gölcük Bölge Başkanı" olarak gösterildiği bölge gruplar amirliğinde Ümit Metin ve Tayfun Duman'ın kendisine bağlı olarak çalıştığı öne sürülerek Cora'nın Ergenekon terör örgütü içinde Amirallere Suikast Planı ile ilgili olarak yapılan çalışmaya aktif olarak katıldığı iddia edilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ