Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Misyonerler Somalili çocukları Hristiyan yapıyor"

        MANİSA / AHT

        Somali'ye yardım toplantısında konuşan Manisa Valisi Celalettin Güvenç, "Günde 100 Somalili çocuk, hastalıktan yaşamını yitiriyor. İşin en acı ve korkutucu yönü ise, batılı ülkelerin misyonerleri, sağlık yönünden sağlam çocukları seçip ülkelerine götürerek Hristiyan yapıyorlar. Bunun dünya kamuoyu tarafından duyulması gerekir" dedi.

        Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Somali'ye yardımların daha fazla olması ve düzenli yapılabilmesi için sivil toplum kuruluşların başkanları ve bürokratlarıyla toplantı yaptı. Vali Güvenç, toplantıda Somali'nin İstanbul Fahri Büyükelçi Yardımcısı Hüseyin Muhammet ile yaptığı telefon görüşmesi sonrasında, "Günde 100 Somalili çocuk hastalıktan yaşamını yitiriyor. İşin en acı ve korkutucu yönü ise batılı ülkelerin misyonerleri sağlık yönünden sağlam çocukları seçip, daha sonra ülkelerine götürerek Hristiyan yapıyorlar. Bunun dünya kamuoyu tarafından duyulması gerekir" diye konuştu.

        Vali Güvenç şu ifadeleri kullandı: "Somali için yeterince gıda maddesi batılı ülkelerin elinde bulunuyor. Onlar bu gıda maddelerini parayla satıyorlar. Bir çocuğun günlük gıda maddesi alabilmesi için 1 dolara ihtiyaç var. 30 günde bu rakam 30 dolar yapar. Biz yapacağımız yardımlarla Afrika'da yaşanan bu dramı ne kadar hafifletirsek insanlık gururumuzu, vicdanımızı rahatlatırız. Manisa'da 1 haftada camiler aracılığıyla 392 bin TL toplandı. Birçok Avrupa ülkesi yaşanan felakete kayıtsız kalmıştır. Türk milleti olarak tüm insanlık adına bu işin üstesinden geleceğiz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ