Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'İki general Andıç'ı kabul etmiş!'

        Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun savcılıkta verdiği ifadesinde, "İnternet Andıcı"nın dönemin Genelkurmay Başkanı'na (İlker Başbuğ) arz edildiğini söylediği ortaya çıktı.

        Milliyet'in haberine göre; "İnternet Andıcı Davası'nın ek klasörlerinde yer alan 11 sayfalık ifade metninde savcının kendisine sorduğu andıç belgesi için Çubuklu, "Bu belge 1 Nisan 2009'da Genelkurmay Başkanı'na arz olunmuştur" diyor. "Internet Andıcı" soruşturmasında ifadesi alınan şüphelilere, "Andıcın kim tarafından, nasıl hazırlandiğt ve altmdaki imzalar" da soruldu. Bu kapsamda 15 Haziran 2011'de Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu'nun da "şüpheli" sıfatıyla ifadesi ahndi. Çubuklu kendisine sorulan 25 soru arasında yer alan, "Paraf kısmında size ait parafmda yer aldığı internet siteleri andıcı ile kapatilan internet siteleri arasındaki ilişkiyi detayhca açiklayinız?" şeklindeki soruya şu cevabı verdi: "Gösterdiğiniz andıç isimli belge doğrudur, paraf bana aittir. Dikkat ederseniz parafin yamndaki tarih 16 Şubat 2009'u göstermektedir. Bu belge 1 Nisan 2009'da da Genelkurmay Başkanı'na arz edilmiştir."

        Çiçek'ten önce generaller

        İrticayla Mücadele Eylem Planı davasmda yargılanan Kurmay Albay Dursun Çiçek, davanın 2 Ağustos'da görülen 22. duruşmasında "înternet Andıcı belgesi gerçek bir belgedir" şeklinde bir açıklama yapmış ve bu açiklama "Dursun Çiçek'in itirafı" olarak değerlendirilmişti, Fakat, dava klasörlerinde yer alan ifadelere göre Genelkurmay Istihbarat Başkanı Korgeneral İsmail Hakkı Pekin, 4 Ocak 2011 tarihli ifadesinde; Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Hıfzı Çubuklu ise 15 Haziran 2011 tarihli ifadesinde, andıcin gerçek bir belge olduğunu ve imzaların da kendilerine ait olduğunu kabul ediyor. Soruşturma savcısı ifadesini aldığı şüphelilere andıç belgesini göstererek, andıcın kim tarafından ve nasıl hazırlandığim ve altındaki imzaları sordu. Şüphelilerin cevapları şöyle:

        Pekin: "Andıç parafı benim!"

        Savcıya, 4Ocak2011'de Korgeneral İsmail Hakkı Pekin'in yanıtı şöyle: "Andıç dediğimiz belgenin altındaki paraf bana aittir. Belge bana Dursun Çiçek tarafından getirilmiş olabilir. Bana getirildiğinde bütün şube müdürleri, Mustafa Bakıcı ve Harekat Başkanı Mehmet Eröz'ün imzası ve parafı vardı. Bu imzaya gelmeden önce de ben 2. Başkanım Hasan Iğsız ve Mehmet Eröz ile birlikte oturduğum sırada eski sitelerin kapatılacağı,yerine yeni sitelerin açılacağı yönünde konuşma yapıldı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ