Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Murat Karayılan yakalandı

        TRT Haber dün öğle saatlerinde, terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan'ın İran ordusu tarafından yakalandığı iddiasını yayınladı.

        Bugün de Anadolu Ajansı, İran Meclis Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi'nin, "Karayılan elimizde" açıklamasını duyurdu.

        PKK KAYNAKLARINDAN YALANLAMA GELDİ!

        PKK kaynakları KCK Yürütme Konseyi Başkanı Karayılan’ın İran tarafından yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı. Karayılan'ın kardeşi de konuya ilişkin bilgisi olmadığını söyledi.

        Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen Fırat Haber Ajansı (ANF)'na konuşan PKK kaynakları, Murat Karayılan'ın İran tarafından yakalandığı yönündeki haberleri yalanladı.

        İSİMLER Mİ KARIŞTI?

        İran Devlet televizyonu 7 kişilik PJAK grubuna yönelik, Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde düzenlediği operasyonda 3 örgüt üyesinin ölü diğerlerinin canlı olarak yakalandığını duyurmuştu. İstihbarat birimlerinin düzenlediği operasyon Ağustos ayının başlarında gerçekleşmişti.

        Yaklanan grubun başında Cemil kod adlı Türk vatandaşı Murat Karasaç'ın da öldüğü bildirilmişti. Henüz teyit edilemeyen TRT Haber'in iddiasında Murat Karasaç'la Murat Karayılan'ın , Cemil kod adı ile de Cemil Bayık isimlerinin karıştırılmış olabileceği düşünülüyor.

        MURAT KARAYILAN KİMDİR?

        1954 Birecik doğumlu olan Murat Karayılan, PKK Terör Örgütüne 1979'da katıldı. Kod adı Cemal. Şu anda örgütün lideri. Yüksekokul makine bölümü mezunu olan Karayılan, uzun süre Şanlıurfa civarlarında faaliyet gösterdikten sonra 12 Eylül'de Suriye'ye kaçmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ