Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu da bayramda Somali'ye gidiyor!

        SEDAT SUNA / AHT

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü’nde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret ettikten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Somali’ye gidip gitmeyeceği sorulan Kılıçdaroğlu, Somali’ye gitmek için geçen hafta Dışişleri Bakanlığı ile bir görüşme yaptıklarını, Dışişleri Bakanlığı’ndan bazı bilgiler geldiğini kaydetti.

        ‘GÜVENLİ DEĞİL AMA GİDECEĞİZ’

        Kılıçdaroğlu daha sonra arkadaşlarıyla birlikte Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali ile görüştüğünü belirterek, “Dışişleri Bakanlığı, Somali için güvenlikli bir alan olmadığını ancak havaalanında bazı bağışların teslim edilebileceğini söyledi. Ancak biz görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bayramın birinci günü Somali’ye gitmeyi düşünüyorum” dedi.

        ‘BAAS’A DESTEK VERMİYORUZ’

        Gazetecilerin, emekli Büyükelçi İnal Batu’nun, “Baas rejimine yakınlık duymak CHP’ye yakışmaz” sözlerini hatırlatmaları üzerine ise Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Biz hiçbir ülkenin yönetimine ve rejimine destek vermiyoruz. Konunun saptırılmaması gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti, kendi komşusunun içişlerine karışmamalı. Tehdit ve şantaj söylemleri geliştirmemeli.”

        ‘TAŞERONLUĞA SOYUNUYORUZ’

        Türkiye kendi komşularıyla ilgili olarak bir politika geliştirecekse, bu politikayı özgür iradesiyle geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Bu politika, Batı’nın egemen güçlerinin dayattığı bir politika olmamalı. Bu, Türkiye’nin kuruluş iradesine yakışmıyor. Bütünmazlum ülkeler Türkiye’yi örnek almışlardır. Şimdi bizmazlumülkelere örnek olmak yerine egemen ülkelerin taşeronluğuna soyunuyoruz. Bu doğru değildir” dedi.

        ÇOCUKLARA OYUNCAK DAĞITTI

        Kılıçdaroğlu, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Bahçelievler Şeyh Zayed Çocuk Yuvası ile İstanbul Tıp Fakültesi Onkoloji Enstitüsü’nde tedavi gören lösemili çocukları ziyaret etti.

        Yuvaya gelişinde ayağına galoş geçirerek, ilk önce Bebek Ünitesi’ni gezen Kılıçdaroğlu, çocukları kucağına alarak fotoğraf çektirdi ve oyuncak dağıttı. Kılıçdaroğlu, daha sonra yürüyerek geçtiği 0-6 yaş Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ile 7-12 yaş arası çocukların bulunduğu Sevgi Evleri’ni de gezdi. Buradan Onkoloji Enstitüsü’ne geçen Kılıçdaroğlu, çocuklara oyuncak dağıttı. Kılıçdaroğlu, yetişkin hastaları da ziyaret ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

        BAKIRKÖY’DE İFTAR

        Kılıçdaroğlu, akşam da Bakırköy Belediyesi’nce düzenlenen iftara katıldı. Yemekte, 82 yaşındaki CHP’li Ali Sağsöz, Kılıçdaroğlu’na, 1948 tarihli ve İsmet İnönü imzalı CHP üyelik kartını imzalattı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ