Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem "Tokmakları toplamaya başladık"

        TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, ''Biz iktidara geldiğimizde davul bizde tokmak bizde değildi, tokmak arıyorsun tokmak yok. Biz tokmakları toplamaya başladık'' dedi.

        Kuzu, partisinin 10. kuruluş yıl dönümü kutlamaları kapsamında geldiği Edirne'de il başkanlığının düzenlediği iftara katıldı.

        Kuzu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana, önüne birçok engeller çıkarılmasına rağmen, tüm engelleri milletin teveccühü ve dik duruşuyla ile aşarak, başarılarını katlayarak yükselttiğini söyledi.

        AK Parti'ye kapatma davalarının açıldığını, cumhurbaşkanı seçiminde engeller çıkarıldığını, e-muhtıralarının verildiğini ifade eden Kuzu, şunları kaydetti:

        ''27 Nisan bildirisi...Havaalanında gazeteciler sordu haberim yok. Genelkurmay muhtırayı vermiş... Genel Başkanımız hemen bizi topladı ve (dik durmamızı) söyledi. Açık açık (Ey Genelkurmay başkanlığı demokrasilerde siz bizim emrimizde çalışan kurumsunuz. Herkes haddini bilsin. Size bu demokrasiyi yedirmeyiz) diyerek, çok net bir duruş sergiledi. Özal'da kısmen yapmıştı ama bu Türk siyasetinde bir ilktir. (Yeni anayasa hazırlayalım) dedik. 26 maddelik bir paketle karşınıza çıktık, paket konuşulmadı, hep başka şeyler konuşuldu. AK Parti'nin hakkında doğru yalan iddialarda bulunuldu. Ama bu büyük millet bize destek verdi. O, 26 maddelik paket geçmeseydi, Türkiye'de demokrasi bitmişti.

        AK Parti hakkında kapatma davası hazırlanmıştı demokrasi rafa kalkmıştı. Son YAŞ kararlarında yaşananlar paket geçmemiş olmasaydı, dik duruş sergilenemezdi, Türkiye normalleşiyor. Asker sivil dengesi normalleşiyor, herkes kendi işine bakıyor. Asker mi üste çıktı, biz mi çıktık öyle bir yarış yok aramızda, demokrasinin kuralları vardır. Asker askerliğini, sivil sivilliğini yapar.''

        ''TOKMAKLARI TOPLADIK''

        AK Parti'nin dik duruşları sayesinde milletin iradesinin tam olarak yansıtıldığını anlatan Kuzu, şöyle devam etti:

        ''Biz iktidara geldiğimizde davul bizde tokmak bizde değildi. Tokmak arıyorsun tokmak yok. Biz tokmakları toplamaya başladık. Davul kimin sırtındaysa tokmak onda olacak. Hesabı ben vereceğim, sen hükümeti püskürteceksin yok öyle. 1995 yılında seçim oldu Refah Partisi 1. oldu dediler ki, (siz kenarda durun) 3. gelen Mesut Yılmaz'a başbakanlık verdiler. 2. gelen Tansu Çiller'e destek ol dediler. 6. gelen CHP'den meclis başkanı seçtiler. Bunu siyaset dışı güçler yaptı. Sonuç ne oldu? Mesut Yılmaz'a başbakanlığı veren medya patronu, memleketin başbakanını evine davet etti, pijamayla karşıladı. İyi ki, pijama giymiş sağolsun. İşte adama bunu yaparlar. AK Parti buna ''dur'' dedi. Kavga da bundan çıktı. Dik duruşumuzla sandıktan kim çıkarsa iktidar o olacak dedik.''

        TÜRKİYE NORMALLEŞİYOR

        Türkiye'nin gün geçtikçe normalleştiğini ifade eden Kuzu, ''Genelkurmay başkanımız ve 3 kuvvet komutanı istifa ediyor. Sebebi ne olursa olsun bunu doğru bulmuyorum. Sonuç olarak Türkiye terörle mücadele ediyor. Madem bu kadar duyarlıysanız neden 13 şehidimiz geldiğinde istifa etmediniz. O gün gitmeniz gerekirdi. (İçerdeki Ergenekon'dan falan subay çıkmazsa biz burada yokuz) derseniz çekip gitmiş olursunuz. Biz bu gidişi doğru bulmuyoruz. Ama ne oldu, Türkiye normalleşiyor'' dedi.

        SOMALİ'DEKİ AÇLIK

        İsrafın önüne geçilmesinin önemini de vurgulayan Kuzu, ''Dünya israfla boğuşurken 6 dakikada Somali'de bir çocuk ölüyor. Dünyada da Türkiye'de de büyük israf var. Dünyada her yıl 1 milyar tonluk gıda çöpe gidiyor, Türkiye'de günde 120 milyon ekmek çıkıyor 10-12 milyonu çöpe gidiyor. Oje, moje gibi şeylere kadınlarımız düşkün erkeklerimiz de geri kalmaz, 160 milyar dolar öyle gidiyor, 50 milyar dolar da kedi köpek mamasına gidiyor. Karşı değiliz ama aç insanlar varken oje moje arkadan gelmeli. Dünya böyle giderse huzur kalmaz'' diye konuştu.

        Amerika'da ve Avrupa'da ekonomide sıkıntılar olduğunu bildiren Kuzu, ''Bankacılık sistemimiz çok sağlam, o manada zaman zaman Türkiye'ye zararı olur mu deniyor. Elbette ki, komşuda yangın çıksa tedirgin olmaz mısın? Amerika'daki ekonominin kötü gitmesi, bizdeki ekonomiyi mutlaka sarsar. Dünya küçük'' dedi.

        AK Parti döneminde dış borçların artışının sebebinin de geçmiş hükümetler olduğunu kaydeden, Kuzu, AK Parti'nin ekonomide, sağlıkta, ulaşımda, teknolojide ve birçok alanda Türkiye'yi yukarılara taşıdığını söyledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ