Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Emniyet'te terör düzenlemesi!

        Hükümet terörle mücadele için yeni strateji belirlerken Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Yüksel Babal, görevinden alındı.

        Enis YILDIRIM/ANKARA

        Babal’ın görevden alınmasının ardından, il emniyet müdürleri kararnamesinin de sırada olduğu, Emniyet’te terörle mücadelede yeniden yapılandırılmanın adımlarının atılmaya başlandığı bildirildi. Başbakan Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda yeni stratejiyi anlatırken “Ramazan sonrası barışın miladı farklı olacak” ifadesini kullanmıştı. Buna uygun bir yapılanmanın ilk adımı da dün atıldı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Yüksel Babal görevden alındı. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından görevden alınan Babal’ın, kendisine teklif edilen bir başka görevi ise kabul etmediği ortaya çıktı. Babal’ın büyük illerden birine emniyet müdürü olarak atanabileceği ileri sürüldü.

        EN GÜÇLÜ ADAY ÇELİK

        Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı’na 2009 yılında getirilen Yüksel Babal’ın yerine uzun yıllar Ankara’da terör ve kaçakçılık şubelerinde görev yapan Cihangir Çelik’in getirilmesi planlanıyor. Emniyet kulislerinde yeni bir Emniyet kararnamesinin çıkacağı ve birçok daire başkanının yerinin değişeceği konuşuluyor. Asayiş, güvenlik, personel daire başkanlarının değiştirilmesi planlanan kararnamede Başbakanlık Koruma Daire Başkanı Mehmet Yüksel’in de Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’ne gelebileceği konuşuluyor. Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Doğan Kılınç’a ise yurt dışı görev verileceği ileri sürülüyor. Personel Daire Başkanı Muammer Bucak’ın Güvenlik Daire Başkanlığı’na, Güvenlik Daire Başkanı İsmail Baş’ın ise büyük illerden birine emniyet müdürü olacağı ileri sürülüyor.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ