Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İşçi Partisi ile Ulusal Kanal'a baskın!- VİDEO

        Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul'da İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'in evi, İP İstanbul İl Teşkilatı, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesinde yapılan aramalar sürüyor.

        Aramaların ''Ergenekon'' soruşturmasını yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız'ın talebi üzerine mahkemeden alınan kararla yapıldığı bildirildi.

        Bu kapsamda 10 kişi hakkında gözaltı işlemi yapılması amacıyla da karar alındığı öğrenildi.

        ULUSAL KANAL'DA ARAMA

        Ulusal Kanal'a, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah erken saatlerinde baskın yapıldı. Ekipler, bina içinde incelemelerini sürdürürken, kanal binasının girişi polis barikatıyla kapatıldı.

        CHP'Lİ GÖK'TEN DESTEK

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili İsa Gök, sabah saatlerinde arama başlatılan, İşçi Partisi, Ulusal Kanal televizyonu ve Aydınlık dergisinin bulunduğu Beyoğlu'ndaki binaya gelerek yetkililerle görüştü. Bina çıkışında gazetecilere açıklama yapan Gök, hükümeti protesto ederek, operasyonu kınadı. Adı geçen üç kurumun da yer aldığı İstiklal Caddesi üzerindeki binaya gelen Gök, bir süre burada yetkililerle görüştü. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan İsa Gök, Türkiye'de basın üzerindeki baskı ve yıldırma politikalarının devam ettiğini öne sürerek şuan İstanbulla birlikte Ankara ve Trabzon'da da aramaların yapıldığını söyledi.

        Arama gerekçelerinin çok enteresan olduğunu savunan Gök, aramaların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Fiskobirlik yetkilileriyle aralarında geçen usulsüzlük görüntüleri ile Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'nun İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları arasında geçen görüntü kayıtlarının yayınlanması nedeniyle yapıldığını söyledi. Arama ve yakalama kararı verilen şahısların hepsinin muhabir olduğunu kaydeden Gök, "Gazetecilerin gözaltına alınmak istediğini, yapılan uygulamanın Türkiye'de ileri demokrasinin son aşaması olduğunu ifade etti.

        Türkiyede haber yapmanın çok zor olduğunu ve 70'e yakın gazetecinin hapiste olduğunu hatırlatan Gök, "Bu kadar tutuklu gazeteci, Tayyip Erdoğan'a yetmemiş olmalı ki, bugünkü baskınlarla 10'a yakın basın mensubuyla ilgili gözaltı ve yakalama kararı var. CHP Mersin milletvekili olarak, bu ülkenin sade bir vatandaşı olarak, bu ülkede demokrasi ve hukuk isteyen bir insan olarak kınıyorum kınıyorum." şeklinde konuştu.

        İŞÇİ PARTİSİ'NDE ARAMA

        İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in parti binasındaki odasında yapılan aramalar sonra erdi.

        İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararıyla harekete geçen polis, İP Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin'in Sıhhiye Toros Sokak'ta genel merkezindeki ofisinde başlattığı aramalar sona erdi. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) ekipleri tarafından yapılan arama, yaklaşık 6 saat sürdü.

        Polis ekiplerinin ayrılmasının ardından Gültekin'in ofisinde aramalarla ilişkin bilgi veren İP Genel Başkan Yardımcısı ve parti avukatlarından Mehmet Cengiz, bir bilgisayarın harddiskinin kopyalandığını söyledi.

        Cengiz, ayrıca, soruşturma kapsamında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Turan Özlü, İP Genel Başkan Yardımcısı Erkan Önsel ve tutuklu bulunan İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in oğlu Mehmet Perinçek'in de aralarında bulunduğu toplam 10 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldığını söyledi.

        Öte yandan İP Genel Başkanı Vekili Gültekin'in aynı saatlerde Batıkent'te bulunan evinde de arama yapıldığı ve bu aramaların da tamamlandığı öğrenildi.

        İŞÇİ PARTİSİ ÖNÜNDE PROTESTO

        İşçi Partisi (İP) Genel Merkezi'nde Terörle Mücadele Ekipleri (TEM) tarafından yapılan aramalar, parti binası önünde toplanan bir grup tarafından protesto edildi.

        Yasadışı kanunsuz bir arama yapıldığını öne süren İP Genel Sekreteri Hasan Basri Özbey, aramaların Ekim 2009 yılında çeşitli internet sitelerinde yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Başbakanı Mehmet Ali Talat arasında geçen telefon konuşmalarından kaynaklandığı iddia etti.

        Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından alınan arama kararını gösteren Özbey, kararın sadece bir kağıt parçasından ibaret olduğunu söyledi.

        TRABZON'DA ARAMA

        İşçi Partisi'ne yönelik aramalar Trabzon'a sıçradı. 2 kişinin evinde arama yapıldı, bilgisayarlara el konuldu.

        İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı bir soruşturma kapsamında İşçi Partisi'nin Ankara'da bulunan Genel Merkezi'nde başlatılan aramaların ardından, Trabzon'da da aramalar yapıldı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri saat 09.00 sıralarında, son genel seçimlerde Trabzon Bağımsız Milletvekili adayı olan Bülent Baş ile İşçi Partisi üyesi ve Ulusal TV'nin Trabzon muhabiri İlyas Gümrükçü'nün evlerinde eş zamanlı arama yaptı.

        Milletvekili adayı Bülent Baş'ın Beşikdüzü'ndeki evine gelen Terörle Mücadele ekipleri evde yaklaşık bir saat süren bir arama yaptı. İş nedeniyle şehir dışında olan Baş'ın evinde yapılan aramalarda bilgisayarına el konulurken, Ulusal Kanal Trabzon Muhabiri İlyas Gümrükçü'nün de Trabzon'daki evinde aynı saatte yapılan aramada bilgisayar ve kameraya el konuldu. İlyas Gümrükçü ve Bülent Baş gözaltına alınmadı.

        Trabzon İşçi Partisi İl Başkanı yapılan aramaların Ulusal Kanal ve Aydınlık dergisinin susturulmasına yönelik olduğunu belirterek, "Yapılan bu haksız aramalarla neyi ortaya çıkaracaklar bilmiyoruz. Demokratik bir toplum olma yolunda ilerlediğimiz bu günlerde, yapılanların antidemokratik bir uygulama olduğunu görüyoruz" dedi

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ