Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehitlere hüzünlü veda

        Hakkari Çukurca'daki hain pusuda yaşamını yitiren 8 şehidimiz, dün Siirt'te şehit düşen 2 askermiz ve dün Malatya'da helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Pilot Yüzbaşı Erhan Kındır'ı bugün son yolculuğuna uğurlandı.

        Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Jandarma Binbaşı Yavuz Başayar, Kocatepe Camii'nde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

        Şehit Binbaşı Başayar için Kocatepe Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, şehidin babası İsmail, annesi İnayet, eşi Meltem, çocukları 10 yaşındaki Fırat ile 6 yaşındaki İrem, Emniyet'te Özel Harekat'ta görevli kardeşi Fatih ve yakınları başta olmak üzere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Başbakan Yardımcıları Beşir Atalay ve Ali Babacan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Emin Murat Bilgel, Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mehmet Erten, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, emekli general Hurşit Tolon, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel ile Ankara Garnizonu'nda görevli çok sayıda general, subay, astsubay ile Emniyet mensubu katıldı.

        Cumhurbaşkanı Gül ve diğer protokol üyeleri, camiye gelişlerinde, şehit ailesine ayrılan kısma giderek, acılı aileye başsağlığı dileklerini sundular. Gül, şehidin çocuklarını öptü ve eşine taziyelerini iletti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel ise, şehit babasına sarılarak, teselli etmeye çalıştı. Rahatsızlığı nedeniyle, protokol üyelerinin taziyelerini oturarak kabul eden şehidin acılı annesi İnayet Başayar, gazilerin taziyelerini ayakta kabul etti. Şehidin babası İsmail Başayar, cenaze namazının kılınacağı yere Cumhurbaşkanı Gül ile birlikte geçerken, acılı babanın güçlükle ayakta durduğu görüldü.

        "BABAM NEREDE?"

        Şehit Jandarma Binbaşı Başayar için ikindi namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Şehidin, cenaze namazını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz kıldırdı. Şehidin naaşı daha sonra askerlerin omzunda, top arabasına kadar taşındı.

        TBMM Başkanı Cemil Çiçek, namazın ardından tören alanına geçilirken şehit babasına destek olmak için elinden tuttu. Baba İsmail Başayar tören süresince protokol üyelerinin yanında dururken, ailenin diğer üyeleri kendilerine ayrılan alandan şehitlerini son yolculuğuna uğurladı.

        Tören esnasında şehit Binbaşı'nın kızı İrem annesine "Babam Nerede" diye birkaç kez sordu. Şehit Binbaşı'nın eşinin ve 10 yaşındaki oğlu Fırat'ın tören süresince metanetini koruduğu görüldü. Törenin ardından şehit Binbaşı Başayar, Cebeci Askeri Şehitliği'nde toprağa verildi.

        Öte yandan cenaze namazı için Kocatepe Camii'ne gelen vatandaşlar "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Dişe diş, kana kan, intikam, intikam" sloganları attı.

        KAHRAMANMARAŞ: ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HAKAN ÇİL (24)

        Hakkari-Çukurca karayolunda düzenlenen hain saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hakan Çil (24), memleketi Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde toprağa verildi. Afşin Devlet Hastanesi'nden alınan Çil'in cenazesi, Beyceli Mahallesi'ndeki baba ocağına getirildi. Bu sırada şehit yakınları sinir krizleri geçirdi.

        Şehidin babası İbrahim Çil, “Vatanımız sağ olsun, devletimiz ve ordumuz var olsun. İnşallah onların üstesinden gelecektir komutanlarımız. Biran önce yuvalarının yıkılıp başlarına kepmesini şu mübarek ramazan gününde yaptıkları hainliklerin hesabını vermelerini istiyorum ben. Sayın Başbakanım, Sayın Cumhurbaşkanım sizden tek isteğim bu, PKK terör örgütünü bitirin” dedi.

        Şehidin evini ziyaret eden Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe ise ailesine baş sağlığı diledi. Kocatepe, “Bugüne kadar çalıştıkları bir çok arkadaşımızı tabuta koyarak uğurladık. Onlar için ağladık, gözyaşı döktük. Ancak vatanı korumanın ve milletin varlığını korumanın sürdürmenin başka bir yolu yoktur. Bu acılara katlanmak ve bu acıları yaşamak zorundayız. Devlet olarak bu acıların azaltılması dindirilmesi sona erdirilmesi için her türlü tedbir büyüklerimiz tarafından düşünülmüştür ve gereği yapılıyor. Ancak karşı karşıya olduğumuz durumun muhakemesini yaptığımızda bunun dünden bugüne kadar olan bir olay olmadığını, 3 kıtaya hükmeden Osmanlı'dan bugüne kadar bu topraklara hakim olmayı, bu milletin varlığını bütünlüğünü birliğini sona erdirmeyi hesap edenler var. Tarih mücadelelerle dolu. Gereken her şey yapılıyor. Kimsenin bir endişesi olmasın” diye konuştu.

        ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞ HAKAN ÇİL’İN EŞİ

        Şehidin 3 ay önce evlendiği eşi Fatma Çil de, “Ben şehit eşiyim. Benim hakanımın adı şeref, onların adı ise şerefsiz. Benim eşim kahraman” dedi.

        Şehidin cenazesi daha sonra Ulu Cami'ne getirildi. Cenazesinin başında bekleyen baba ve erkek kardeşler birbirlerinin ellerine sarılarak, “Dik duracağız, ağlamayacağız. Düşmanlarımızı güldürmeyeceğiz. Daha geride 5 tane vatan evladı var. Hepimiz bu vatana canımızı feda ederiz” dediler.

        Öte yandan, cami dışındaki bir grubun slogan atması üzerine şehidin kardeşi İsmail Çil, “Burası siyasi şov yapma yeri değil” diyerek tepki gösterdi. Hakan Çil'in cenazesi daha sonra Gariplik Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazenin götürülüşü sırasında vatandaşlar terörü protesto etti.

        Bu arada, şehidin Elbistan Cezaevi'nde tutuklu bulunan kardeşi Süleyman Çil, özel izinle kardeşinin cenazesine katıldı. Siyah bir takım elbise giydiği gözlenen Süleyman Çil, ağabeyinin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Çil, ağabeyinin defin işleminin ardından yeniden tutuklu bulunduğu cezaevine götürüldü.

        Cenaze törenine, Vali Şükrü Kocatepe, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ünal Karaoğlan, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, AK Parti Milletvekilleri Nevzat Pakdil, Sıtkı Güvenç ve Mehmet Yıldırım Ramazanoğlu, MHP Milletvekili Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Albay Sadık Yıldız, siyasi parti temsilcileri, vatandaşlar ve diğer ilgililer katıldı.

        PİLOT YÜZBAŞI ERHAN KINDIR

        Malatya’da eğitim uçuşu sırasında düşen askeri helikopterde şehit olan kıdemli Pilot Yüzbaşı Erhan Kındır’ın cenazesi, 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda düzenlenen askeri törenle memleketi Bursa’ya uğurlandı.

        Basın mensuplarının alınmadığı askeri uğurlama törenine Malatya Valisi Ulvi Saran, 2’nci Ordu Kurmay ve Garnizon Başkanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile çok sayıda askeri erk?n katıldı. Saygı duruşu ve tören konuşmasının ardından Şehit Yüzbaşının Türk Bayrağına sarılı tabutu askeri uçağa konuldu.

        Şehit Yüzbaşının cenazesi, memleketi Bursa’nın Karacabey İlçesi’ne gönderildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ