Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem AK Parti'de 'yardımcı'lar değişti!

        HASAN ÖYMEZ / GAZETE HABERTÜRK

        12 Haziran Genel Seçimleri’nde milletvekili listesinde yer almayan veya listede olup vekil seçilemeyen AK Partililer partideki görevlerinden de ayrıldı.

        AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcıları Agah Kafkas, Enver Yılmaz ve altı yıldan bu yana aynı görevi sürdüren Zeyit Aslan yeni dönemde görev almadı. Teşkilat Başkanı Ekrem Erdemise altı olan yardımcı sayısını yediye çıkardı. Teşkilat Başkan Yardımcıları, teşkilatları aralarında paylaşıyorlar ve “koordinatör milletvekili” olarak teşkilatlardaki olası sorunlara önceden müdahale ediyorlar.

        Seçim İşleri Başkanlığı’ndaki değişim de yardımcıları etkiledi. Haluk İpek’in Genel Sekreterliğe geçmesinden sonra bu koltuğa Zelkif Kazdal oturdu. İpek’in yardımcılığını yapan Nurettin Akman ve Tülay Selamoğlu ile Halide İncekara yeni dönemde görev almadı.

        DEĞİŞİM SÜRECEK

        Öte yandan AK Parti’de Yerel Yönetimler Başkanlığı, Seçim İşleri Başkanlığı, Kadın Kolları Başkanlığı, Sosyal İşler Başkanlığı’nda 1 Ekim’de yeni dönemin başlamasıyla birlikte yeni isimler yardımcı olarak atanacak. Genel Başkan Yardımcıları, beraber çalışmak istediği isimleri Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan’la istişare içinde belirliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ