Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hâlâ haber yok!

        VEYSİ İPEK/ DİYARBAKIR (AHT)

        Terör örgütü PKK üyeleri tarafından 9 Temmuz'da Diyarbakır- Lice karayolunda kaçırılan Astsubay Abdullah Söpçeler, Uzman Çavuş Zihni Koç ve Sağlık Teknisyeni Aytekin Turhan Uz ile 12 Ağustos'da Muş'un Şenyayla İlçesi ile Diyarbakır'ın Kulp İlçesi karayolunda kaçırılan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Mardin'de vatani görevini yapan Aykut Çelik'ten hala haber alınamıyor.

        PKK'lılar, 9 Temmuz 2011'de Diyarbakır -Bingöl Karayolu 68'nci kilometresi Ziyaret Tepe mevkiinde yol keserek kimlik kontrolü yaptı. Virajlı yolda araçları durduran PKK'lılar Lice İlçesi 2'nci İç Zırhlı Tugayı'nda görevli astsubay Abdullah Söpçeler ve uzman çavuş Zihni Koç ile Bingöl Genç İlçe Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık teknisyeni Aytekin Turhan Uz'u kaçırdı. Askerleri aramaya çıkan Silvan Taktik Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı askerler 14 Temmuz'da Dolapdere Köyü kırsalında saldırıya uğradı. Saldırıda 13 asker şehit olurken, tabur komutanı M.Ş. ile birlikte 10 asker yaralandı. Roj TV, kaçırılan askerler ile sağlık teknisyeninin görüntüsünü yayınladı. Örgüt ise askeri operasyonların durdurulması koşuluyla askerlerin serbest bırakılacağını açıkladı. Diyarbakır kırsalında askeri operasyon azalırken, sivil toplum örgütleri rehinelerin bırakılması için çağrı yaptı. Örgüt ise tüm bölgede operasyonların durdurulmasını istedi.

        Muş'un Şenyayla İlçesi ile Diyarbakır'ın Kulp İlçesi karayolunu 12 Ağustos 2011'de kesen PKK'lılar Muş Valiliği'nde staj yapan kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ile Mardin'de vatani görevini yapan Aykut Çelik'i zorla alıkoydular. Kaymakam adayı Erenoğlu, Diyarbakır'daki kız kardeşinin yanına giderken, Çelik de Mardin 70'nci Zırhlı Tugayı'ndaki birliğine giderken kaçırılmıştı.

        Lice'de kaçırılanlardan 56 günden beri haber alınamazken, Şenyayla'da kaçırılanlardan 25 gündür haber alınamıyor. PKK'lıların kaçırdıkları rehineleri, Batman sınırına yakın Lice, Muş, Kulp üçgeninde örgütün ?Ape Musa' kampında tuttuğu tahmin ediliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ