Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ''Kara harekatı, bugün, yarın başlamış, başlıyor değil"

        İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Kara harekatı, bugün, yarın başlamış, başlıyor değil. Şartlara göre her an olabilir. Bugün, olabilir, 1 saat sonra da olabilir. Bunun tarihini verecek değiliz, vermiş de değiliz. Yapıldığı zaman fark edilir. Yapılır mı, yapılmaz mı o da değerlendirilir. Bunlar, anlık şartlara göre verilecek kararlardır. Ama askerimiz, polisimiz, buradadır. Ve hep de burada olacaktır'' dedi.

        Bakan Şahin ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şemdinli'de Aslandağı ve Beyyurdu Barajları'nda helikopterle havadan inceleme yaptıktan sonra Şemdinli ilçe merkezine geldi.

        Terör örgütü PKK üyelerinin 11 Eylül 2011 günü akşam saatlerinde, roketatar ve ağır silahlarla saldırdığı ilçe emniyet müdürlüğünde incelemelerde bulunan Şahin ve Eroğlu, daha sonra polis lokaline geçerek emniyet personeline ''geçmiş olsun'' ziyaretinde bulundu.

        İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, polislerle sohbet etti. Terör örgütünün maskesinin düştüğünü belirten Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Vuruyorlar, kan döküyorlar, pusu kuruyorlar, katlediyorlar, kalleşlik yapıyorlar. Ondan sonra gelip, timsah gözyaşları döküyorlar. Hatta yine ölçüleri yok, utanmadan, arlanmadan buralara, olay yerlerine, asker ve polis kıyafetini, malzemesini de iz olarak bırakıyorlar. Ama halkımız bu kadar cahil değil. Halk kimin kan içici olduğunu, kimin de bu memleketin namusunu ve canını korumak için varlığını ortaya koyduğunu biliyor.''

        Bakan Şahin, 16 Eylül 2010'da Hakkari'nin Geçitli köyündeki hain terör saldırısını anımsatarak, sözlerine şöyle devam etti:

        ''Yani bugün 14 Eylül, 2 gün sonra, yıl dönümünü yaşayacağız. Hakkari merkeze bağlı Geçitli köyünden Durankaya'ya giden kırmızı renkli minibüse, insafsızca sabahın saat 09.00'unda, yine saldırdılar. 9 tane masum insanın hayatın kaybetmesine sebep oldular. İçinde bir tane Zeynep bebek vardı. 1 yaşındayken, annesi vefat etti. Zeynep bebek şu anda hayatta, yaşıyor, büyüyor. Onu anasız bıraktılar. Ondan sonra, yine orada da bunu asker yaptı diye, etrafa asker elbisesi bırakıp haince, kalleşçe ayrıldılar. Ama laboratuvar tespitinde, o cinayeti işleyen kişinin, Bitlis Güroymak ilçesine bağlı Karataş köyünden 1983 doğumlu Seracettin Karataş olduğu, hem parmak izinden, hem de orada kullandığı Rus yapımı antitank mayınlarının başka yerlerde bulunması üzerine, kesin olarak tespit edildi. Bunu vatandaşımız biliyor.

        Ama timsahın gözyaşlarını her zaman döküyorlar. Sonra dediler ki bunu asker yaptı. Bizim askerimiz, polisimiz, buradaki masum insanların, huzurunu güvenliğini korumak için kendi varlığını feda etmek üzere, her şeye rağmen, her zaman burada. 11 Eylül günü 2 şehidimiz vardı. Ama bugün askerimiz, polisimiz, dimdik ayakta, Şemdinli halkı için, Hakkari için, top yekun Türk milletinin huzuru ve güvenliği için herkes burada, devlet burada, millet burada. Bunların kafalarına vurulacak, tepelerine indirilecek. Az kaldı, bitecek. Bunun hiçbir çıkışı yok. Yani bir pis fare, aslanla oynayamaz. Bunu oynatmayacağız. Sizi tebrik ediyoruz. Alnınızdan öpüyoruz ve sizi kutluyoruz.''

        -''KARA HAREKATI ŞARTLARA GÖRE HER AN OLABİLİR''-

        Bakan Şahin, bir gazetecinin sorusu üzerine, şöyle konuştu:

        ''Arkadaşlarımız, örgütün ne yapacağını, ne edeceğini, ne yapmayacağını, neyi ne kadar yapabileceğini gayet iyi biliyor. Onun tedbirlerini alarak yaparlar. Tabi kara harekatı, bugün, yarın başlamış, başlıyor değil. Şartlara göre her an olabilir. Bugün olabilir, 1 saat sonra da olabilir. Bunun tarihini verecek değiliz, vermiş de değiliz. Yapıldığı zaman fark edilir. Yapılır mı, yapılmaz mı o da değerlendirilir. Bunlar, anlık şartlara göre verilecek kararlardır. Ama askerimiz, polisimiz, buradadır. Ve hep de burada olacaktır.''

        İdris Naim Şahin, operasyonlara ilişkin bir soruya karşılık, ''Nokta operasyonu değil, noktalar operasyonu yapılıyor. Şu an her yer harekat halinde. Her arkadaşımız, her birliğimiz, durduğu yerde durmuş değil, bir yerden bir yere intikal ediyor, kontrollerini yapıyorlar'' dedi.

        Şahin ve Eroğlu, daha sonra ilçe jandarma komutanlığı, Dağ Komando Taburu ve personel lojmanlarına geçerek saldırı hakkında bilgi aldı, ilçede incelemelerde bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ