Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İstanbul'da KCK operasyonu!

        İstanbul'un birçok ilçesinde polis tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonda, terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olararak bilinen KCK'nın İstanbul sorumlusu olduğu öne sürülen M.K'nın da aralarında bulunduğu 130'e yakın kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

        İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde birçok ilçede eş zamanlı baskınlar yaptı. Operasyonda, çok sayıda kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Kentin birçok ilçesinde aramalar devam ediyor.

        Gözaltına alınanlardan biri olduğu belirtilen BDP Sancaktepe İlçe Başkanı Çiçek Arıç, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.

        Arıç sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

        1 KADIN AVUKATIN EVİ ARANIYOR

        İstanbul terörle mücadele ekipleri, Büyükada'da terör örgütü KCK'ya yönelik operasyon yapıyor. Son olarak Gönül E. adlı bir kadın avukatın kiralık olarak oturduğu tarihi binaya giren polisin aramaları devam ediyor. Arama yapılan evin avukata ait olması nedeniyle İstanbul Barosu'ndan görevli bir avukat da aramalara katılıyor. Aramalar sırasında bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

        ÇAPKIN'DAN AÇIKLAMA

        İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, 83 kişinin gözaltına alındığı KCK'ya yönelik operasyonlara ilişkin, "Şimdilik bir şey dememiz mümkün değil. Çalışıyoruz. Her zaman yaptığımız işler" dedi.

        GAZİANTEP'DE DE KCK OPERASYONU

        PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında BDP Gaziantep İl Başkanı Bedran Fermanoğlu'nun da bulunduğu 3'ü kadın 20 kişi adliyeye sevk edildi.

        Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla, Gaziantep, İstanbul, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mersin ve Adıyaman'da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, aralarında BDP Gaziantep İl Başkanı Bedran Fermanoğlu ile BDP Şahinbey İlçe Başkanı İsmail D'nin de bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Operasyon sırasında zanlıların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilirken, örgüte ait çeşitli yazışmaların bulunduğu bilgisayar ve hard disklere el konuldu.

        Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan BDP Gaziantep İl Başkanı Bedran Fermanoğlu, BDP Şahinbey İlçe Başkanı İsmail D. ile Salih Ç, Habibe T, Abdullah A, İbrahim Y, Mustafa T, Bozi Ö, Mahmut Ş, Ahmet E, Hüseyin Ç, Tahir Ö, Abdullah İ, Ahmet İ, Şükrullah Ö, Durri K, Ali Ş, Filiz Y, Kenan Ş. ve Aydın Y, sabah saatlerinde Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

        Hastanede sağlık kontrolünden geçirilen 3'ü kadın 20 kişi daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

        BAKAN EKER: "DİYARBAKIR'DA 30 GÖZALTI VAR"

        Çeşitli açılışlara katılmak için Diyarbakır'a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, KCK operasyonuna ilişkin bir soru üzerine, savcılığın yaptığı bazı operasyonlar olduğunu ve bunun adli bir mesele olduğunu ifade ederek, ''Onunla ilgili bazı gözaltılar var. İstanbul'da, Diyarbakır'da. Başka illerde de var mı bilmiyorum. Şu anda Diyarbakır'da 30 civarında gözaltına alınma olduğuna dair bilgi aldım' dedi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ