Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Madımak'ın 'idamlık' firarisi yakalandı!

        CEMAL DOĞAN / GAZETE HABERTÜRK

        2 Temmuz 1993’te Sivas’taki Madımak Oteli’nde meydana gelen ve 37 kişinin ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili açılan davada “idam” cezası verilen Vahit Kaynar, Polonya- Almanya sınırında yakalandı.

        Adalet Bakanlığı’nın, sanığın gözaltında tutulduğu Polonya adlimakamlarıyla temasa geçtiği ve iade işlemleri için çalışmalara başlandığı öğrenildi.

        ÜÇ DEĞİL BİR KİŞİ

        Dün ‘İkinci Sivas’ davasının üç firari sanığının Polonya- Almanya sınırında yakalandığı dava avukatlarının yaptığı basın açıklamasıyla duyuruldu. Ancak Adalet Bakanlığı yetkilileri, Polonya polisi tarafından yakalanan kişinin, Ankara 1 Nolu DGM’de görülen “ana davanın” tutuksuz yargılanan, ancak daha sonra hakkında “idam” cezası verilen sanıklarından Vahit Kaynar olduğunu açıkladı.

        BAKANLIK TEMASA GEÇTİ

        Kaynar’ın 2000 yılında “idam” kararı üzerine yurt dışına kaçmış olduğu bildirildi. Daha sonra değişen yasalarla, hakkındaki “idam” cezasının, yeni düzenlemeyle “ağırlaştırılmışmüebbet” hapis cezasına dönüştüğü firari Kaynar’la ilgili “iade” dosyasının hazırlandığını belirten bakanlığın, Polonya adlimakamlarıyla Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla resmi temaslara geçtiği ve 40 günlük gözetimsüresi bitmeden Türkiye’ye iadesine ilişkin çalışmaların başlatıldığı açıklandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ