Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Kılıçdaroğlu, Bildt ile görüştü

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt ile CHP Genel Merkezi'nde görüştü.

        İsveç Dışişleri Bakanı Bildt, basına kapalı yapılan görüşmeden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

        Ankara'da olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Bildt, gerek hükümet kanadı ile gerek diğer siyasi çevrelerle diyaloğu geliştirmek istediklerini ve bu çerçevede temaslarda bulunduğunu kaydetti. Bildt, görüşmelerde gerek Türkiye'deki reform süreci gerek Türkiye'nin AB'ye katılım sürecini daha da ilerletmenin imkanları üzerinde durduklarını bildirdi.

        Bir gazetecinin "Türkiye'nin Dostları" olarak adlandırılan bazı AB ülkelerinin Brüksel'de bir araya gelerek Türkiye için yeni bir eylem planı üzerinde çalıştığı ve Bildt'in bu planı Ankara'ya getirdiğine ilişkin basında çıkan haberleri hatırlatması üzerine, AB ülkeleri olarak Brüksel'de sık sık bir araya geldiklerini söyleyerek, mevcut bazı sıkıntı ve zorlukların aşılması için her zaman bir çaba içinde olduklarını belirtti.

        Carl Bildt, bazı sıkıntıların mevcut olduğunun zaten bilindiğini, bunlar hakkında gerek AB ülkeleri arasında gerek Türkiye ile AB arasında istişarelerin yapılmakta olduğunu söyleyerek, sürece olumlu ivme kazandırmak için farklı konu başlıkları üzerinde çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

        Bildt, diyaloğu derinleştirmenin ve kurumsallaştırmanın gereğine işaret ederek, vize kolaylığı konusunda dün Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na da aktardığı gibi ikili zeminde İsveç olarak mevcut çerçeve dahilinde bazı tedbirler alabileceklerini, bazı kolaylıklar sağlayabileceklerini bildirdi.

        Konuk bakan bu konuların görüşülmesine önümüzdeki dönemde de devam edileceğini ifade etti.

        CİHAN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ