Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Belediye Başkanı açlık grevinde!

        Ali Başkaraağaç, belediye önünde yaptığı basın açıklamasında, hükümetin eski cezaevi binalarını mülteci kampına dönüştürdüğünü iddia ederek, bu karara karşı olduklarını belirtti.

        Yapılması planlanan mülteci kampının tarihi İpek Yolu üzerinde bulunan Ayaş ilçesine zarar vereceğini öne süren Başkaraağaç, ilçenin tarihten gelen değerleriyle değil de mülteci kampıyla anılacağını savundu.

        Bu duruma karşı çıktıklarını söyleyen Başkaraağaç, ''Bugün burada Ayaş'ın tarihi geleceğine gölge düşürecek olan mülteci kampına hayır demek için toplandık. Ayaş sevdalısı olarak 2004 yılından itibaren Ayaş'ın menfaatlerine zarar verecek her türlü projeye sizlerin destekleriyle karşı geldim ve bu kararlar karşısında dik duruşumuzu sizlerin gücüyle sağladım'' dedi.

        Başkaraağaç, basın açıklamasının ardından belediye önüne kurulan çadıra geçerek açlık grevine başladı.

        Kalecik Belediye Başkanı Nevzat Şahin, Karaşar Belediye Başkanı Ali Özdamar, Yeşilöz Belediye Başkanı Hasan Çoban, Sarıyar Belediye Başkanı Halil Ünsal, CHP Ayaş İlçe Teşkilatı ve CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın, Başkaraağaç'a destek olmak için belediye binası önünde hazır bulundu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ