Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Şehitler için gözyaşı döktüler!

        Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi'nde Osman Hamdi Bey ve Amerikalılar "Arkeoloji ve Diploması Sanat Sergisi"ni ziyaret eden Bakan Ertuğrul Günay, basın mensuplarının Hakkari'deki terör saldırılarına ilişkin sorularını yanıtladı. Saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Bakan Günay, programlarını iptal etmediğini açıkladı.

        Ertuğrul Günay, "Akşam Ankara'ya dönmeye çalışacağım. Hepimiz çok üzgünüz. Biz barış içinde yaşayalım diye elimizden geldiği kadar büyük gayret gösteriyoruz. Türkiye'nin her tarafı eğitimde, istihdamda, sağlıkta gelişsin diye uğraşıyoruz. Türkiye'nin dünya çapında saygınlığı artıyor diye yeni umutlar besliyoruz ama hem bölgemizde, hem de ülkemizde işlerin iyiye gitmesinden rahatsız olan bir eski anlayış, bir kötü anlayış ne yazık ki var. Bu konu artık bir kimlik sorunu olmanın ötesinde başka boyutlara taşınıyor. Biz kimsenin kimliğini inkar etmeden, eski ret ve inkar politikalarını terk edere, yurttaşlarımızın doğuştan gelen her türlü özelliklerine ilgi ve saygı göstererek milletimizi birleştirmeye çalışıyoruz" dedi.

        Bu alanda büyük adımlar atıldığına dikkat çeken Bakan Günay, "Adaletten, özgürlükten, eşitlikten, kardeşlikten rahatsız olan çevreler var. Dertleri barış içinde bir arada yaşamak değil. Tam tersine kan revan içinde bir topraktan kendilerine şu anda tarif edemediğim bir gelecek çıkartmak. Sanıyorum bizim de konuyu dikkatlice yeni baştan düşünmemiz, değerlendirmemiz gerekiyor. Olay mahalliyle ilgili derin acılar yaşıyorum. Önceki yıl gittim. Hiçbir ayırım gözetmeksiniz bütün sivil, siyasi merkezleri gezdim. Sokakta dolaştım. Akşam kültür merkezinde Türkçenin, Kürtçenin güzel şarkılarının birlikte söylendiği bir etkinliğe katıldım. Barış dileklerimi ve umutlarımı herkesle paylaştım. İnsanlara, barış içinde yaşadığımız takdirde, çocukların sokakta çöp içinde oynamaktan kurtulacağını söyledim. Döndüğümde bakanlığımın imkanlarını zorladım" derken, gözyaşlarına hakim olamadı.

        Konuşmasını güçlükle sürdüren Günay, "Geldiğimiz yer çok üzüntü verici. Ne yapmaya çalışıyor bu insanlar. Askere, polise, kadına, çocuğa silah sıkanlar ne yapmaya çalışıyor. Nasıl bir Türkiye görmek istiyorlar. Artık bu yöntemler bitti. Nasıl çağ dışı bir anlayıştır. Hala silahla adam öldürerek sonuç almaya çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

        BAKAN EROĞLU DA GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün Korel Termal Otel'deki toplantısına katıldı. Toplantının açılışında kısa bir konuşma yapan Eroğlu, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde meydana gelen terör saldırısında şehit olan Ispartalı şehit piyade er Süleyman Kalkan'dan bahsederken gözyaşlarına hakim olamadı.

        Ispartalı şehidin ailenin öksüz bir çocuğu olduğunu söyleyen Bakan Eroğlu, ikindi namazının ardından oradaki cenaze törenine katılacağını belirterek, "Allah rahmet eylesin. Sevdiklerinin başı sağolsun inşallah. Dimdik ayakta durmamız lazım. Millet olarak bu acımızı yüreğimize gömerek inşallah, Türkiye'nin yakın bir gelecekte büyük bir güç olması için çalışacağız. Güçlü olmaktan başka çare yok. Çok çalışmaktan başka çare yok. Her bakımdan bizlere çok önemli vazife düşüyor. Gece-gündüz çalışmamız lazım. Şehitlerimiz canlarını feda ediyor" dedi.

        Terörün, Türkiye'nin gelişmesini istemeyen ülkeler ve devletler tarafından desteklendiğini belirten Bakan Eroğlu, "O ülke ve devletlerin destekleri olmasa hiçbir terör örgütü ayakta kalamaz. İnşallah Cenab-ı Allah onların da ayaklarını keser. Zalimlere fırsat vermez. Ülmezin düşmanlarına inşallah fırsat vermez" dedi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ