Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem CHP şehit yakınları için kanun teklifi verdi!

        CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, şehit çocukları, yoksa kardeşlerinden ikisinin kadro hakkından yararlanması için kanun teklifi verdi.

        TBMM Başkanlığına sunulan teklif, Terörle Mücadele Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

        Teklif, şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan kamu görevlileri, er-erbaş, geçici köy korucuları ve gönüllü köy korcularının varsa eşlerinin ya da bütün çocuklarının, çocukları yoksa kardeşlerinden ikisinin kadro hakkından yararlandırılmasını içeriyor.

        Teklifin genel gerekçesinde, milletin huzuru ve güvenliği için hayatlarını tehlikeye atarak görevlerini yerine getirirken şehit olanların yakınlarına, yaralanan gazilere her alanda yardımcı olunması gerektiği belirtilerek, bu konunun vicdani bir sorumluluk olduğu kaydedildi.

        Gerekçede, şehit ve malul yakınları ile çalışabilir durumdaki gazilerin işe yerleştirilmelerinde gereken önem ve hassasiyetin gösterildiği, ancak bunun yetersiz kaldığı vurgulandı.

        Mevcut kanunda, ''şehidin yerine bir kişi işe alınır ve atanır'' denildiği anımsatılan gerekçede, bu düzenlemeye göre şehit yakınlarının eşleri ya da çocukları ve kardeşlerinden sadece bir kişinin kadro hakkından yararlandırıldığı ifade edildi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ