Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 29 Ekim törenlerine deprem düzenlemesi

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Van depremi nedeniyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Atatürk Kültür Merkezi (AKM) tören alanında düzenlenen resm-i geçidin iptal edilmesine karar verdiler.

        Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Özel, bugün gerçekleştirilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesinde bir araya gelerek bir süre görüştü.

        Görüşmede, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Anıtkabir ve TBMM'de gerçekleştirilen törenlerin yapılması, AKM tören alanında yapılması öngörülen geçit töreninin, Van'daki deprem nedeniyle bu yıla mahsus olmak üzere iptal edilmesine karar verildi.

        Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, daha öncede deprem nedeniyle Çankaya Köşkü'nde verilecek resepsiyonu iptal etmişti.

        29 Ekim Cumhuriyet bayramlarında Cumhurbaşkanı Gül başkanlığındaki devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret ettikten sonra Gül TBMM'de resmi erkan ve diplomatik misyon şeflerinin kutlamalarını kabul ediyordu. Daha sonra da Cumhurbaşkanı Gül, AKM tören alanında vatandaşları ve tören birliklerini selamladıktan sonra geçit töreni yapılıyordu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ