Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 'Büyükanıt ve Başbuğ tanık olsun'

        GAZETE HABERTÜRK

        İnternet Andıcı Davası’nda tutuklu yargılanan emekli Tuğamiral Alaettin Sevim, eski Genelkurmay Başkanları emekli orgeneraller Yaşar Büyükanıt ve İlker Başbuğ’un tanık olarak dinlenmesini istedi.

        İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde taleplerin alındığı duruşmada söz alan Sevim, dava konusu olan “Proje” adlı belgenin 2Mart 2008 tarihinde oluşturduğunun ve 21 Mart 2009’da son kez kaydettiğinin iddia edildiğini anlattı. Sevim, “Bu tarihler Yaşar Büyükanıt’ın Genelkurmay Başkanlığı’nın son dönemi, İlker Başbuğ’un ilk dönemidir. Büyükanıt ve Başbuğ’un tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum” dedi.

        “ENGİZİSYON MAHKEMESİ”

        2007 yılı Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şûra’da amiralliğe terfi ettirilerek Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanlığı’na getirildiğini belirten Sevim, “Bana telefon ederek haber veren eski Deniz Kuvvetleri Komutanları Oramiral Yener Karahanoğlu ve Metin Ataç’ın da tanık olarak dinlenilmelerini talep ediyorum. Beni niye tayin etmişler, örgütün sözde stratejisini açıklasınlar” dedi.

        Dursun Çiçek’in avukatı olan kızı İrem Çiçek de talep konuşması sırasında avukatlara tanınan 15 dakikalık süreyi aştığı gerekçesiyle mahkeme heyeti tarafından uyarıldı. “3 sayfam kaldı. Engizisyon mahkemesine çevirdiniz” diye konuşan Çiçek, bazı sözleri üzerine mahkeme heyeti tarafından “savunma sınırlarını aştığı” gerekçesiyle de ikaz edildi.

        TAŞDELER BYPASS OLDU

        Bu arada hakkında yakalama kararı bulunan Orgeneral Hüseyin Nusret Taşdeler’in avukatı Ertuğrul Gülsoy, müvekkilinin 2 gün önce GATA’da ikinci kez by-pass ameliyatı olduğunu belirterek, Taşdeler’in hiçbir beyanda bulunamayacak durumda olduğunu söyledi. Gülsoy,müvekkili hakkındaki yakalama kararının kaldırılmasını talep etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ